Noureddine Ziani nega rotundament les acusacions de ser un "salafista radical"

El president de la Unió de Centres Culturals Islàmics de Catalunya, Noureddine Ziani, nega rotundament les acusacions de ser un "salafista radical". Aquests són els arguments en què es basa l'ordre de detenció i expulsió dictada per l'estat espanyol.

RedaccióActualitzat
Indignat i sorprès, el president de la Unió de Centres Culturals Islàmics de Catalunya, Noureddine Ziani, ha defensat la seva innocència davant del que considera una injustícia i un error. Les declaracions de Ziani han aixecat una enorme expectació mediàtica, i tot i que diverses vegades li han preguntat si veia una intencionalitat política darrere les acusacions dels serveis d'intel·ligència espanyols, no s'ha pronunciat però ha volgut deixar clar que mai ha fomentat el radicalisme i mai ha treballat pel govern marroquí.

"En l'informe hi ha una contradicció: que estic fomentant la ideologia 'salafista radical' i al Marroc tothom sap que la política de Hassan al Marroc oficial ve de l'escola malikita i que és una política moderada de pau i de convivència."

Ziani participa avui en un curs de formació per a imams i dinamitzadors musulmans a la Fundació Nous Catalans, vinculada a Convergència.

El director de la fundació, Àngel Colom, ha estat molt més directe en les seves acusacions: "Tot això fa tuf de muntatge i tot això fa tuf de joc brut per part dels aparells de l'estat espanyol i per part del CNI de manera molt explicita."

Colom ha remarcat que el curs ja estava previst per avui, amb antelació, i que no l'han suspès perquè no permetrà que el CNI marqui l'agenda de l'entitat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut