Equip de recerca de l'ELA de l'Hospital Vall d'Hebron
Equip de recerca de l'ELA de l'Hospital Vall d'Hebron
Barcelona

Nou tractament contra l'ELA amb tres medicaments combinats

No curaria la malaltia; però, com es va fer amb la sida en un principi, n'alentiria la progressió

RedaccióActualitzat

La combinació de tres medicaments, el tractament actual i 2 de nous, podria aconseguir alentir un 40% la progressió de l'esclerosi lateral amiotròfica. Un d'aquests nous fàrmacs està en fase de proves i l'altre, procedent del Japó, ja s'ha aprovat als Estats Units.

La combinació dels tres medicaments no curaria l'esclerosi lateral amiotròfica però sí que podria allargar l'esperança de vida dels malalts. Es tracta d'afegir dos nous fàrmacs al tractament que fins ara rebien els pacients d'ELA. Un dels nous medicament ja s'ha provat als Estats Units i provés del Japó. El segon està en fase d'assaig i el reben ja alguns malalts d'aquest hospital. Josep Gamez és coordinador de la unitat d'ELA i del grup de recerca del sistema nerviós perifèric de la Vall d'Hebron.

"La idea és copiar l'estratègia que es va fer amb els primers anys de la SIDA que no teníem un tractament i es donaven tres coses perquè se sabia que cada cosa feia alguna cosa. Cap de les tres curava però ara ja tenim un tractament definitiu per a la sida. Doncs, amb l'ELA, volem fer la mateixa estratègia"

Josep Gamez confia que a finals d'aquest any la combinació dels tres medicaments ja es pugui oferir a tots els malalts d'ELA.

♦ El cant a la vida d'una malalta d'ELA: "Tinc raons per continuar vivint"

Aquesta malaltia degenerativa d'origen desconegut afecta unes 600 persones a Catalunya. Es manifesta generalment entre els 40 i els 70 anys. L'ELA no té cura i, actualment l'esperança de vida és d'entre 3 i 5 anys després del diagnòstic.

♦ "Morir en la clandestinitat": el vídeo reivindicatiu on un malalt d'ELA se suïcida

Anar al contingut