Ras Lanuf

Nou replegament dels rebels libis cap a l'est pels bombardejos de les tropes de Gaddafi

L'exèrcit fidel a Moammar al-Gaddafi i els insurgents pugnen pel control de l'estratègic port petroler de Ras Lanuf. Els gaddadfistes serien a les portes d'aquest enclavament, però encara no hi hauria entrat, segons fonts rebels, que asseguren mantenir-ne el control. Els insurgents afegeixen que combaten les tropes del coronel entre Ras Lanuf i Ben Jawad, que ha caigut aquest dimarts a mans del règim. Tot i això, algunes informacions situaven aquest enclavament ja sota control del coronel Gaddafi.

Actualitzat
La superioritat militar del règim li ha permès recuperar bona part del terreny perdut en l'ofensiva rebel del cap de setmana i dilluns, esperonada pels raids aeris aliats. Els rebels es retiren i recuperen terreny a remolc dels bombardejos aliats. I és que després d'haver presentat batalla a Sirte, ciutat natal de Gaddafi i considerada la porta d'entrada a la capital, van haver de retrocedir i aquest dimarts van cedir el control també de Ben Jawad, a mig camí entre Sirte i Ras Lanuf. Ara, la batalla es lliura en aquest últim enclavament.

La recuperació de terreny de les forces de Gaddafi és una dels elements que fan que la coalició internacional es plantegi armar els insurgents perquè puguin lluitar en igualtat de condicions amb els gaddafistes. Es tracta d'una opció que el president dels Estats Units, Barack Obama, no descarta.

De fet, la principal conclusió de la conferència d'aquest dimarts a Londres sobre Líbia és mantenir els atacs i la pressió per forçar la caiguda del règim. La proposta precisament d'armar els rebels, tot i estar sobre la taula, no va prosperar.
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut