El candidat republicà a governador, Ron DeSantis (Reuters)
El candidat republicà a governador, Ron DeSantis (Reuters)

Nou recompte electoral a Florida per l'ajustada diferència de vots

Als candidats demòcrates i republicans a senador i governador els separen menys del 0,5% dels vots

Actualitzat

Les autoritats electorals de Florida faran un recompte de vots a causa de l'estreta diferència entre candidats demòcrates i republicans a les eleccions de mig mandat que es van celebrar dimarts. El resultat del nou recompte se sabrà aquest dijous.

La diferència entre candidats republicans i demòcrates és de menys del 0,5% i, en aquests casos, la llei d'aquest estat nord-americà obliga a tornar a comptar els vots. Al senador republicà i al demòcrata, que opta a la reelecció, només els separen 12.500 vots.

La nit de dimarts, els candidats republicans a senador per Florida, Rick Scott, i a governador, Ron DeSantis, es van proclamar guanyadors, encara que oficialment quedaven per comptabilitzar dos comtats de majoria demòcrata.

 

 

Amb els dies s'ha anat reduint la diferència de vots dels republicans amb els seus rivals, l'actual senador, el demòcrata Bill Nelson, i el candidat a governador, Andrew Gillum. Divendres, l'avantatge de Scott era de tan sols el 0,18% de vots, i el de DeSantis, del 0,44%.

Tots dos candidats han creuat demandes judicials per l'escó que està en joc al Senat. Scott ha presentat demandes contra els supervisors electorals demòcrates als dos comtats, acusant-los de violar la llei electoral i exigir l'accés als seus recomptes de vots.

El president, Donald Trump, també ha acusat els funcionaris electorals demòcrates als comtats de Broward i Palm Beach, de Florida, per corrupció, sense aportar-ne cap prova, i s'ha mostrat contundent al seu compte de Twitter.

 


Andrew Gillum, que es vol convertir en el primer governador afroamericà de Florida, ha dit en roda de premsa que el seu equip ha organitzat un grup de centenars de voluntaris i advocats per moure's en tot l'estat i lluitar contra la supressió de votants i per un recompte just.

 

"Aquest procés no s'acaba fins que no es compti cada vot. Tots els ciutadans de Florida que es van prendre un temps per sortir, emetre el seu vot i participar en aquest procés es mereixen la comoditat de saber que en una societat democràtica es comptarà cada vot."

 

 

Les acusacions de frau a Florida en els últims dies han evocat els comicis presidencials del 2000 a l'estat. En aquesta elecció, el guanyador de la Casa Blanca va quedar en suspens durant setmanes fins que el Tribunal Suprem dels Estats Units va aturar el recompte i el republicà George W. Bush va guanyar la presidència al demòcrata Al Gore.

ARXIVAT A:
Estats Units
Anar al contingut