Imatge d'arxiu de gent en unes oficines de Londres. (Foto: Reuters)
Les dones ocupen menys del 15% de llocs directius. (Foto: Reuters)
Brussel·les

Nou països rebutgen que la CE fixi una quota femenina del 40% als consells d'administració

El Regne Unit, els Països Baixos i set països més rebutgen la mesura, que la Comissió Europea vol aplicar a les grans empreses. Només França, Itàlia i Bèlgica avalen l'obligació de promocionar les dones als llocs de poder.

RedaccióActualitzat
La Comissió Europea vol tirar endavant una normativa que obligui que el 40% dels càrrecs dels consells d'administració els ocupin dones. L'executiu comunitari vol presentar un document en aquest sentit abans que s'acabi l'any, però ha topat amb el rebuig de 9 països. Es tracta del Regne Unit, els Països Baixos, Bulgària, Letònia, Estònia, Lituània, la República Txeca, Hongria i Malta.

Aquests països, un terç dels 27 membres de la UE, han enviat una carta al president de la comissió advertint-lo que s'oposen a "qualsevol mesura vinculant a nivell europeu" per aconseguir la paritat als llocs de decisió de les grans empreses. Només França, Itàlia i Bèlgica avalen l'obligació de promocionar les dones als llocs de poder de les grans empreses.

Conscient d'aquest rebuig, l'executiu de Brussel·les optarà per buscar el suport del Parlament Europeu, més favorable a les quotes de gènere, tot i que la normativa l'hauran d'acordar les dues parts.

La CE vol legislar en aquest àmbit per la falta de resposta de les empreses, tenint en compte que, segons dades del març passat, les dones només suposen un 13,7% dels càrrecs directius al conjunt de països de la UE. A Espanya, el percentatge és encara més baix, de l'11,5%.
Anar al contingut