Tasques de rescat dels equips que treballen a les runes de l'edifici ensorrat (Foto: Reuters)
Tasques de rescat dels equips que treballen a les runes de l'edifici ensorrat. (Foto: Reuters)
Bangla Desh

Nou incendi entre les runes quan el balanç de víctimes augmenta a 379

Segueix la maldició del Rana Plaza. Quan els morts ja sumen 379 i els ferits són més de 1.200, un altre incendi s'ha declarat a les runes de l'edifici ensorrat a causa d'unes espurnes dels rescatadors que tallaven una barra d'acer quan intentaven salvar la vida d'una dona que finalment ha mort. Un operari ha resultat ferit.

RedaccióActualitzat
La maledicció de l'edifici de Bangla Desh no s'atura. Després de l'últim balanç de morts i ferits proporcionat per les autoritats, 379 i 1.200 respectivament, una nova informació s'ha sumat al drama. Un incendi declarat a les mateixes runes de l'edifici ensorrat a la capital d'aquesta república popular de l'Àsia meridional, ha sorprès als equips de rescat.

El fum s'ha vist sortir de les piles de ciment ensorrat mentre les flames han obligat a aturar algunes tasques de rescat. Les autoritats han informat que el foc s'hauria originat a causa d'unes espurnes que s'han produït quan els rescatadors intentaven tallar una barra d'acer per poder accedir a una supervivent que finalment ha mort. Els Bombers s'han fet càrrec del foc i un operari ha quedat ferit.

David Mayor, "l'acusat número 4"

Després de quatre dies de recerca, un cos d'elit de la policia ha trobat Mohammed Sohel Rana a la ciutat fronterera de Benapole quan intentava fugir a l'Índia. El propietari de l'edifici sinistrat és, a més, un dels líders locals del partit governant. Se l'acusa de construcció defectuosa i homicidi per negiglència. 

Dimecres, més de 3.000 persones van entrar a treballar a l'edifici de vuit plantes. Una inspecció havia advertit que l'estructura estava danyada, però els responsables de l'immoble no en van fer cas.

Ja hi ha sis detinguts en relació amb el cas i la policia busca dues persones més. L'anomenat "sospitós número 4" és un empresari espanyol, David Mayor, en parador desconegut. És el director general de l'empresa tèxtil Phantom-TAC, una societat conjunta bengalí i espanyola amb seu a Reus. Tenia un taller de més de dos mil metres quadrats a la quarta planta de l'edifici ensorrat. Al web de l'empresa, destaquen que tenen una capacitat de producció de tres mil peces l'any i que es preocupen per les condicions laborals dels treballadors.
Anar al contingut