Barcelona

Nou detinguts per una quarantena de furts als transports metropolitans

Els Mossos d'Esquadra han detingut nou persones que formarien part d'un grup especialitzat a cometre furts als transports metropolitans de Barcelona. Els arrestats tenen entre 24 i 33 anys i haurien comès una quarantena d'actes delictius a les andanes d'estacions de tren i de metro. Tres dels arrestats ja han ingressat a la presó mentre que un altre passa aquest divendres a disposició judicial. La resta estan en llibertat amb càrrecs. L'operació continua oberta, ja que s'espera detenir dues persones més.

Actualitzat
Els nou arrestats sumaven un total de 142 detencions i 42 denúncies per faltes penals abans de la investigació feta pels Mossos. Els presumptes lladres actuaven sobretot a l'estació de Sants i a les andanes de metro de la línia 4 del Passeig de Gràcia i la Barceloneta. Els delinqüents actuaven en grups de tres i sobretot feien servir dos mètodes, coneguts en l'argot policial com "la taca" i "el tap de l'escala".

El mètode de "la taca" consisteix que un membre del grup taca la víctima, principalment un turista carregat, i li ofereix un mocador de paper per netejar-se. Mentre es neteja, la víctima deixa les seves pertinences a terra, moment que aprofiten els altres per robar-li. Amb la segona fórmula, la del "tap de l'escala", robaven sobretot homes d'entre 50 i 70 anys que duen el moneder a la butxaca posterior del pantaló. Un dels membres del grup, fa caure algun objecte a terra i impedeix el pas a la víctima mentre algun company li sostreu el moneder que porta al pantaló.

Els Mossos han recollit més de 230 peces que relacionen directament amb furts comesos per la banda. Entre els objectes recuperats pels agents, hi ha objectes electrònics com un ordinador portàtil, telèfons mòbils i reproductors MP3, entre d'altres.
Anar al contingut