Canviant de canal amb el comandament.
Aquest gest permetrà ara triar entre menys possibilitats.
Madrid

Nou canals de la TDT deixen d'emetre perquè la seva concessió va ser errònia

El Suprem va dictaminar que la seva concessió pública va ser errònia

RedaccióActualitzat

Nou canals de la TDT han deixat d'emetre la mitjanit d'aquest dimarts perquè la seva concessió pública va ser errònia.

Els canals en qüestió són Xplora, Nitro i La Sexta 3, pertanyents al grup Atresmedia; La Siete i Nueve, del grup Mediaset; dos canals de Net TV i dos de Veo. El seu tancament afectarà un 6,7 % de l'audiència.

Per acomiadar-se de l'audiència, alguns canals van oferir una programació especialment pensada per a l'ocasió. Així, per exemple, La Sexta 3, un canal dedicat íntegrament a pel·lícules, va emetre el film "Cinema Paradiso".

Les afectades es busquen plataformes alternatives

Per la seva banda, les televisions afectades es mostren indignades amb l'actual situació perquè consideren que van complir totes les obligacions que els havien imposat durant la transició a la TDT, i que va ser l'administració l'única que va incórrer en errors.

Malgrat que a partir de les dotze de la nit el senyal ha deixat de ser funcional, els canals canviaran de plataforma d'emissió per continuar oferint la seva programació.

Xplora oferirà els seus continguts en "streaming" 14 hores al dia a a través d'un canal gratuït a internet -www.xploratv.com. Alguns dels seus programes com "Mayday", "Pesadilla en su tinta", "Buscadores de fantasma" i "Embargos a lo bestia", entre d'altes, s'acabaran reubicant a Neox, un canal que també pertany a Atresmedia.

El programa de la Nitro "El Chiringuito de Jugones" es traslladarà al "late night" de La Sexta, i "Frontón", el programa que dedicaven al joc de la pilota basca, continuarà els diumenges a La Sexta.

8 canals més amenaçats

Hi ha un altre procés judicial en marxa que podria desembocar ben aviat en l'ordre de tancament de 8 canals més: FdF, Divinity, Energy, Boing, Nova, Neox, un que hauria de ser Discovery Max o 13 TV, i un que podria ser Disney o Paramount Chanel.

Els fets

L'apagada digital és conseqüència d'una sentència del Tribunal Suprem que considera que la concessió d'aquests canals, ara fa 4 anys, es va fer sense concurs públic malgrat que el Consell de Ministres, prèviament, havia aprovat l'assignació de nou canals nous que s'havien de repartir els diferents grups multimèdia. L'empresa de telecomunicacions Infraestructuras y Gestión 2002 va portar el cas als tribunals, que finalment li van donar la raó.

Anar al contingut