Imatge d'arxiu d'un genoma.
Imatge d'arxiu d'un genoma.
Barcelona

Nou avenç per millorar l'absorció de calci dels ossos

Un grup d'investigadors de la Pompeu Fabra i del Consell Superior d'Investigacions Científiques han obert un nou camp de coneixement sobre el sistema esquelètic i immunitari dels humans a través de la seqüenciació del genoma del tauró elefant.

RedaccióActualitzat

Un grup d'investigadors de la Pompeu Fabra i del Consell Superior d'Investigacions Científiques han obert un nou camp de coneixement sobre el sistema esquelètic i immunitari dels humans a través de la seqüenciació del genoma del tauró elefant. Aquest tipus de tauró té ossos cartilaginosos, no formats per calci.

L'estudi, que publica la revista NATURE, dóna noves pautes per saber com es calcifiquen els ossos. El professor de l'ICREA-Institut de Biologia Evolutiva, Tomàs Marquès, explica que l'estudi "contribueix de manera molt notable a entendre quins gens i quines molècules són les responsables de la calcificació. I un cop ara les podem estudiar amb detall en individus malalts, podem intentar trobar teràpies que puguin ajudar millor a l'absorció de calci".

L'estudi també suposa una revolució en el coneixement actual del sistema immunitari. Les dues troballes poden tenir importants aplicacions terapèutiques en el futur, tant contra malalties òssies, com l'osteoporosi, com contra patologies relacionades amb el sistema immunològic.

 

Anar al contingut