Els atacs s'han triplicat en els últims dos anys
Els atacs s'han triplicat en els últims dos anys

Nou atac mortal de l'os Goiat enmig de la polèmica per repatriar-lo

Actualitzat

L'os Goiat ha tornat a atacar. Aquesta vegada, la víctima ha estat una euga de la zona de Rius, a la Vall d'Aran, que ha mort. En les últimes setmanes, s'han comptabilitzat quatre nous atacs de l'animal.

L'últim ple del Conselh Generau d'Aran va acordar per unanimitat demanar la captura i la repatriació de l'os Goiat a la direcció general de Polítiques Ambientals i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya. La decisió es va prendre després d'experimentar diversos atacs de l'animal, el seu comportament anòmal i la "fixació" que té, deien, pel bestiar equí.

La setmana passada, un centenar de ramaders del Pallars Sobirà es van manifestar contra la fauna salvatge i per demanar als polítics comarcals que exigeixin la captura i la repatriació de Goiat.

El Conselh Generau d'Aran exigeix que s'accelerin les gestions per retirar Goiat, mentre es continuen aplicant les mesures aversives que marquen els protocols tècnics davant les accions de l'os.

En els últims dos anys s'han triplicat els atacs, segons el govern aranès. Coincideix així amb l'alliberament de l'animal, que es va fer a Pallars el 6 de juny del 2016. L'os havia de consolidar la població d'ossos al Pirineu i aportar més variabilitat genètica.

Anar al contingut