Andorra la Vella

Norman Foster dissenyarà una macrourbanització a Andorra

L'arquitecte britànic Norman Foster continua sembrant el planeta amb les seves obres d'inspiració industrial. A gairebé qualsevol punt de la geografia s'hi pot trobar un edifici o un equipament dissenyat per Sir Norman, des de les principals capitals mundials fins a racons més difícils de situar en el mapa, com San Marino, les illes Maurici o Gibraltar. Andorra se sumarà a aquesta selecta llista en els pròxims anys, ja que l'estudi de Foster dissenyarà una macrourbanització de 14.000 metres quadrats a la zona de la Margineda de la capital. Per als que vulguin anar estalviant, l'empresa promotora ha anunciat que s'esforçarà per vendre els habitatges a "preus assequibles".

Actualitzat
El projecte se situarà a banda i banda de la carretera de la Margineda, a la capital andorrana, però es té la voluntat de respectar l'entorn històric i natural, ja que al costat hi ha el jaciment de la fortificació medieval de la Roureda de Malreu i el pont romànic del Roc d'Enclar.

Des de l'empresa promotora, Molines Patrimonis, es destaca que el disseny de l'estudi de Norman Foster té en compte aspectes com l'aprofitament de les energies verdes i la gestió de residus a l'hora de decidir la ubicació de les construccions.

Els detalls de les cases encara no s'han donat a conèixer, tot i que se sap que la urbanització ocuparà 14 hectàrees i que es convertirà en un "espai arquitectònic únic i líder en disseny". L'empresa ha assegurat que farà un esforç per vendre els habitatges amb signatura d'un dels arquitectes amb més prestigi actualment a uns "preus assequibles".
Anar al contingut