Investigació policial en marxa en un assassinat per violència de gènere
Les penes de presó mitjanes per als assassins han augmentat fins als 20 anys de mitjana
Madrid

Només una denúncia prèvia en els 38 casos jutjats per violència de gènere el 2015

Segons un estudi del CGPJ, aquesta xifra demostra que les víctimes tendeixen a ocultar el maltractament i creuen que acabarà algun dia

RedaccióActualitzat

Dels 38 de judicis celebrats a Espanya el 2015 contra acusats de violència de gènere només una de les víctimes havia denunciat prèviament maltractaments.

Són dades extretes de l'estudi presentat pel Consell General del Poder Judicial, que considera que aquesta xifra posa en evidència que les víctimes tendeixen a ocultar el maltractament i que aquestes creuen que un dia acabarà.

L'estudi també apunta que les penes de presó per als assassins han augmentat fins als 20 anys de presó de mitjana, dos anys més que el 2014. Dels 38 judicis, 36 van acabar amb condemna: 29 per assassinat i 7 per homicidi. 

La violència masclista deixa orfes cada any uns 40 nens a l'Estat

En poques ocasions, segons l'Observatori de la Violència de Gènere i Domèstica que ha analitzat les dades, els homicidis són episodis aïllats, sinó que hi ha una violència contínua. Quan la dona trenca la relació o quan dona a entendre que la trencarà és quan se solen produir els homicidis. 

Entregar-se per reduir la condemna

També alerta que l'autor se sol beneficiar de l'atenuant d'entregar-se per reduir la condemna, tenint en compte el percentatge de persones que ho fan. El 2015, 8 dels 38 agressors jutjats per homicidi o assassinat de la parella o l'exparella es van entregar, 7 van marxar, 8 més van negar els fets, 2 van intentar suïcidar-se i 6 van amagar el cadàver per simular una desaparició.

Per això els magistrats de l'Observatori que han fet l'estudi són partidaris de suprimir aquest atenuant

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut