Girona

Només un 25% dels mossos de Girona han fet aquest any les pràctiques de tir obligatòries

Els sindicats denuncien que aquesta mancança en la formació es dóna a tot Catalunya, encara que en alguns llocs, com Girona, és més acusada

RedaccióActualitzat
Tres de cada quatre mossos d'esquadra de la regió de Girona no estan fent la pràctica amb l'arma. Ho denuncien els sindicats del cos, que asseguren que hi ha molts agents que fa més de dos anys que no són convocats per anar a tirar. Diuen que aquesta mancança en la formació, que qualifiquen de molt greu, es dóna a tot Catalunya, encara que en alguns llocs, com Girona, és més acusada.

Tots els mossos d'esquadra estan obligats a fer dues pràctiques de tir a l'any. Aquesta formació s'ha de planificar des del mateix cos policial, però, segons alguns sindicats, no s'està oferint a la majoria d'efectius. En concret, diuen que a la regió de Girona només un 25% dels mossos han fet aquest any alguna de les dues pràctiques de tir obligatòries, segons ha explicat María José Dávila, del Trisindical de Mossos d'Esquadra.

"Des de començaments d'any, un de cada quatre no han fet les pràctiques de tir pertinents, i tenim unitats senceres que no n'ha fet cap."

Segons els sindicats denunciants, hi ha comissaries senceres on ningú ha fet les pràctiques de tir. Però no volen que es faci públic en quines comarques passa això, per una qüestió de seguretat dels agents. A més, al·leguen que la formació amb l'arma és encara més necessària des que s'ha decretat el nivell quatre d'alerta terrorista.

"Aquest any hi ha hagut vuit atemptats a Europa, i el principal objectiu és la policia. Hauríem d'estar formats, perquè, si som el principal objectiu, no s'està duent a terme aquesta formació, i és molt necessària."

Alguns mossos opten per pagar-se les pràctiques de la seva butxaca en centres privats. El Departament d'Interior no ha volgut facilitar les dades oficials ni contestar la denúncia dels sindicats. Al·leguen que és un tema intern i que les pràctiques de tir s'estan planificant amb normalitat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut