Barcelona

Només un 18% de les víctimes per violència masclista denuncia els fets a la policia

Cap de les 6 dones mortes enguany a mans de les seves parelles o exparelles havia denunciat l'agressor, segons les dades que s'han difós coincidint amb el Dia Internacional contra la Violència Masclista

RedaccióActualitzat

Aquest dimecres, 25 de novembre, és el Dia Internacional contra la Violència Masclista i s'han convocat diversos actes per recordar que les dones continuen sent víctimes d'aquesta xacra. Una xacra que, des de començament d'any, ha comportat la mort de 6 dones a Catalunya, 48 a tot l'Estat.

Aquest any, els Mossos d'Esquadra ja han recollit gairebé 11.000 denúncies d'aquest tipus d'agressions, si fa no fa les mateixes que l'any passat, malgrat que només un 18% de les víctimes denuncien els fets a la policia, d'acord amb l'Enquesta Masclista de Catalunya que fa Interior. Denunciar les agressions és el primer pas perquè la policia pugui fer-ne un seguiment i el jutjat pugui decretar mesures de protecció, cosa que no es va poder fer amb les sis víctimes d'aquest any, perquè no ho havien denunciat a cap cos policial.

A més, quatre de les sis víctimes mortals a Catalunya vivien amb la seva parella i en un dels casos l'agressor també va matar els dos fills que tenien, a Castelldefels. En el mateix període de l'any passat, les víctimes a tot Catalunya van ser 14.

El portaveu dels Mossos, Xavier Porcuna, ha explicat que la majoria de denúncies són per casos de violència psicològica. Precisament aquest tipus de delictes, el descobriment i revelació de secrets, s'ha disparat prop d'un 100%.

Pel que fa al perfil de les víctimes, el 96% de les dones ateses pels Mossos són majors d'edat, la immensa majoria amb una edat compresa entre els 21 i els 50 anys,

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut