Barcelona

Només un 15% dels metges especialistes seguiran exercint després de la jubilació

Les solucions per acabar amb la manca de metges d'algunes especialitats a la sanitat catalana no acaben de funcionar. Un 15% d'especialistes que s'havien de jubilar al desembre del 2008 s'han acollit a la possibilitat de l'Institut Català de Salut de seguir treballant després de l'edat de jubilació. En total són 24 metges els que seguiran exercint. Les especialitats més deficitàries són: metges de família, pediatres, ginecòlegs, anestesistes, radiòlegs i psiquiatres.

Actualitzat
El juliol del 2008 l'Institut Català de la Salut va treure una norma que permetia continuar treballant voluntàriament més enllà dels 65 anys als metges de les especialitats on calen més especialistes. Un 15 per cent dels metges que s'havien de jubilar fins al desembre del 2008 han decidit continuar exercint.

Però no tots els metges que voldrien seguir treballant ho poden fer, perquè hi ha alguns impediments. Un exemple és el cas de Riszard Prybysz, un ginecòleg del CAP de Vilafranca que fa just un any que va arribar a Catalunya procedent de Polònia amb la idea de quedar-se 3 o 4 anys. Aquesta setmana ha fet 65 anys, però com que és interí, no es pot acollir a aquesta pròrroga.

Xavier Savalls, director de Recursos Humans de l'ICS, ha reconegut que aquesta situació no té lògica: "En aquests moments en què tenim un dèficit no té lògica que no deixem continuar prorrogant els metges, i més si tenim dificultas de recanvi". Savalls ha afegit que "en el cas dels interins, ni els podem contractar ni prorrogar a partir dels 65 anys".


Anar al contingut