Davos

Només tres empreses espanyoles entren en la llista de les 100 més sostenibles del món

Només tres empreses espanyoles estan incloses en el rànquing de les cent corporacions més sostenibles del món que presenta el Fòrum Econòmic de Davos. Es tracta d'Acciona, Iberdrola i Inditex, que formen part d'una llista que escull les més ecològiques entre les 2.000 empreses cotitzades en els índexs més rellevants de l'economia. L'any passat cinc corporacions espanyoles van entrar a la llista, que s'elabora des del 2005.

Actualitzat
Les empreses espanyoles han disminuït la seva presència en la llista de les cent corporacions més sostenibles del món presentada en el Fòrum Econòmic Mundial de Davos 2008, on aquest any només apareixen tres companyies, Acciona, Iberdrola i Inditex, davant les cinc del 2007.

El primer any que es va elaborar la llista, el 2005, només hi apareixien dues empreses, Indra i Gamesa, el mateix nombre que el 2006, en què Gamesa va repetir i s'hi va afegir Iberdrola. El 2007, en canvi, fins a cinc corporacions espanyoles van aconseguir entrar en el rànquing de les més ecològiques. Enguany, però, Gamesa, Ferrovial i Indra han caigut de la llista.

"The Global 100: Most Sustainable Corporations in the World" és una llista de les cent empreses que van demostrar millors resultats pel que fa a l'equilibri entre la sostenibilitat i la seguretat d'inversió per part dels accionistes, és a dir, les més ecològiques. El seu objectiu és plantejar qüestions sobre el paper de les empreses a la societat, impulsar iniciatives de sostenibilitat i ajudar la població a veure les empreses des d'un punt de vista més ampli.

A la llista The Global 100 apareixen empreses de 17 països diferents, de les quals destaquen les 23 de Gran Bretanya, les 17 dels Estats Units i les 13 del Japó.
Anar al contingut