L'equip de "Només són dones", amb el guardó a millor espectacle de teatre (ACN)
L'equip de "Només són dones", amb el guardó a millor espectacle de teatre (ACN)
València

"Només són dones", de Carme Portaceli, guanya el Premi Max al millor espectacle

La producció de dansa "Oskara" i l'espectacle "Caída del cielo" han estat els muntatges més guardonats en una gala amb els premis molt repartits

Actualitzat

L'espectacle teatral "Només són dones", que es va poder veure a finals del 2015 a la Sala Petita del TNC, ha rebut el Premi Max a Millor espectacle. Dirigit per Carme Portaceli i escrit per Carmen Domingo, "Només són dones" és un espectacle multidisciplinari sobre el patiment de les dones a les presons durant la Guerra Civil i que combina dansa, música i interpretació. A més del premi a millor espectacle, el muntatge també ha guanyat en la categoria de Millor direcció d'escena, per a Portaceli.

Portaceli s'ha mostrat "especialment contenta" per haver contribuït a fer visibles "tantes i tantes dones que van lluitar per la llibertat i la democràcia al nostre país". Aquelles dones "valentes i lluitadores" que no només van caure en l'oblit en temps "obscurs" i sinó també avui en dia, en "temps de llum", quan "segueixen sent oblidades "pel gran públic i en alguns llocs fins i tot "se les assassina diàriament".

Portaceli també ha dit estar "contenta" d'haver rebut aquest premi a València: "encara que vaig marxar de molt petita d'aquí, quan baixo del tren em ve una llum que m'arriba al cor".

 La companyia catalana de circ Eia ha guanyat, amb "In Tarsi", el Max al Millor Espectacle Revelació. 

"Oskara" i "Caída del cielo", les més guardonades

Els premis de la vintena gala dels Max han estat molt repartits. La producció de dansa "Oskara" i l'espectacle "Caída del cielo" han estat els muntatges més guardonats, amb tres premis cada un. Els guardons d'interpretació han estat per a Nuria Mencía, per "La respiració", i Ángel Ruiz, per "Miguel de Molina al desnudo".

Un dels moments més emotius ha estat l'entrega del Max d'Honor a Salvador Távora, que ha reivindicat el seu espectacle 'Quejio' , estrenat fa 45 anys per "trencar amb la imatge de divertiment a Andalusia per damunt de tot".

 

 

Anar al contingut