Barcelona

Només el PPC i Ciutadans rebutgen de ple la llei del cinema

La nova llei del cinema de Catalunya, que ha topat amb el rebuig frontal dels exhibidors, tampoc agrada a una part de la classe política catalana. Tant el Partit Popular com Ciutadans la consideren una imposició lingüística que agreujarà la crisi del sector. En canvi, els partits que donen suport al govern defensen totalment la norma. CiU, per la seva part, defensa una "solució dialogada" que permeti més presència del català a les pantalles.

Actualitzat
El tripartit ha sortit en defensa de la llei coincidint amb el tancament patronal dels cinemes, que ha tingut un seguiment del 73%, segons els exhibidors que han convocat la protesta.

El portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha ofert diàleg als empresaris però ha advertit que el govern farà "el que es va fer en altres ocasions" d'anar "sempre amb el nom de Catalunya a la boca, però sempre retrocedint a l'hora de la veritat davant dels problemes". 

Des d'ERC, Joan Puigcercós ha subratllat que la llei és "necessària" per al país i ha agraït el compromís dels cinemes que han obert. El secretari general dels republicans ha volgut fer visible el suport anant a la projecció de "Petit indi" als cinemes Alexandra de Barcelona. 

I el secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha considerat "inacceptable" el tancament patronal amb l'argument que "s'ha de garantir poder anar al cinema en català". 

El suport amb matisos ha arribat per part del president de CiU, Artur Mas, que, en declaracions a Catalunya Ràdio, ha apostat per una "solució dialogada" que permeti una "major presència del català". 

Els més crítics han estat el PPC i C's. La popular Alícia Sánchez-Camacho, ha considerat que amb la llei "hi surten perdent tots" perquè és "una llei de política lingüística, i no del cinema", mentre que el portaveu de C's, Jordi Cañas, ha dit que la llei és "un càstig" que converteix el català "en un element d'exclusió".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut