Només el 44% dels municipis catalans disposa d'una bona cobertura

Catalunya continua tenint els mateixos problemes de cobertura de telefonia mòbil que ara fa un any

RedaccióActualitzat

Catalunya continua tenint els mateixos problemes de cobertura de telefonia mòbil que ara fa un any. Ho diu l'estudi anual del Col·legi d'Enginyers Tècnics de Telecomunicació de Catalunya (COETTC). Segons explica l'informe, els problemes persisteixen en el 55,09% dels municipis de Catalunya i només un 44,05% disposa de bona cobertura.

El degà del COETTC, Ferran Amago, i el responsable de l'oficina tècnica,Jesús Anguix, han explicat que les expectatives de millora no s'han complet perquè s'ha retardat la posada en marxa de la tecnologia 4G. També han especificat que els esforços continuen i els avanços d'aquest últim any permeten consolidar un millor servei a les àrees ben posicionades, però en molts casos es mantenen condicions de cobertura d'anys anteriors.

L'estudi també destaca la cobertura segons les poblacions de costa, d'interior o de Barcelona ciutat. Pel que fa als primers en el 90% dels municipis fa més de 5 anys que tenen problemes de cobertura. Els exemples són: Badalona, El Prat de Llobregat, Lloret de Mar o Tarragona amb l'excepció de Sant Pol de Mar que ha experimentat una millora parcial, segons indica l'informe. Pel que fa a poblacions de l'interior destaca els problemes a Cardedeu, Mollerussa, Puigcerdà i Cerdanyola i a la ciutat de Barcelona els punts negres són: el Carmel, la Zona Franca, la Sagrada Família i el Barri Gòtic. Pel que fa al Metro de la capital catalana registra també un lleuger increment de problemes amb la cobertura. Falla també la cobertura a l'AVE entre Barcelona i Figueres, en els túnels de Bracons i el Túnel del Montgròs entre Sant Pere de Ribes i Vilafranca del Penedès.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut