Barcelona

Noa: "El meu somni és cantar en la signatura del Tractat de Pau entre Israel i Palestina"

La cantat Noa ha centrat bona part de l'atenció durant l'acte de celebració de la Diada al parc de la Ciutadella. L'anunci d'ICV que faria una protesta simbòlica durant la seva actuació, ja que deien que va donar suport als bombardejos de Gaza al desembre passat, va desfermar una polèmica. I efectivament la seva actuació ha començat amb alguns xiulets, però després, la cantant israeliana ha fet aixecar els assistents amb la seva crida a la pau. Entre altres coses, Noa ha dit que el seu somni és " cantar en l'acte de signatura del Tractat de Pau entre Israel i palestina".

Actualitzat
Amb la senyera voleiant han arribat els moments de més tensió de l'acte institucional de la Diada al parc de la Ciutadella. L'esperada i polèmica actuació de la cantant israeliana Noa juntament amb l'Orquestra Àrab de Barcelona ha estat rebuda amb xiulets. Algunes persones del públic han alçat banderes palestines per mostrar la seva disconformitat amb la presència de la cantant en aquest acte. La cantant ha estat escridassada per un grup d'assistens que han mostrat banderes palestines. Els xiulets han estat contrarrestats pels aplaudiments de bona part del públic. També els del president d'Iniciativa, Joan Saura. Finalment, només alguns dels dirigents ecosocialistes han portat els pins amb la bandera palestina com havien anunciat.

Aviat, però, s'ha fet el silenci per escoltar la seva original versió d'"El cant dels ocells". Després de la seva interpretació, la cantant ha fet una intervenció íntegrament en català en què ha elogiat Catalunya, terra que ha trepitjat diverses vegades. Noa també ha parlat de pau i de concòrdia i ha assegurat que el seu somni és cantar en la signatura del Tractat de Pau entre Israel i Palestina. Noa ha acabat el seu parlament amb un "Visca Catalunya" i tot seguit ha interpretat "La vida és bella".

La participació de Noa ha estat precedida de polèmica per les seves declaracions a  favor dels bombardejos a Gaza d'inicis d'anys. ICV va anunciar aquesta setmana que faria una protesta simbòlica durant la seva actuació per mostrar el seu rebuig a aquelles declaracions. L'anunci dels ecosocialistes va desfermar la polèmica, que va pujar de to quan l'ambaixada israeliana a Espanya va acusar els ecosialistes d'antisemitisme i d'estar al costat dels terroristes. La intèrpret va respondre a "Catalunya Ràdio" a les crítiques assegurant que se l'ha volgut utilitzar políticament.

Avui, amb la seva crida en català a la pau, Noa ha fet callar moltes crítiques i ha fet posar dempeus els assistents a l'acte.


NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut