"El secret" de Catalunya Ràdio

Noa diu que se sent utilitzada políticament per Iniciativa-Esquerra Unida però reitera que actuarà a l'acte institucional de la Diada

La cantant israeliana Noa assegura que se sent utilitzada políticament per Iniciativa-Esquerra Unida, que l'acusa d'haver defensat els atacs israelians a Gaza a principis d'any. És el que ha dit la cantant en declaracions a "El secret" de Catalunya Ràdio. Noa, que ha defensat la pau entre israelians i palestins, ha confirmat que aquest divendres actuarà, tal com estava previst, a l'acte institucional de la Diada al parc de la Ciutadella. Hi cantarà "El cant dels ocells", de Pau Casals, acompanyada de l'Orquestra Àrab de Barcelona, que està formada per músics marroquins. La plataforma Aturem la Guerra ha amenaçat de boicotejar l'acte i el grup parlamentari d'Iniciativa ha anunciat que portarà pins amb la bandera palestina com a protesta per la presència de Noa a l'acte.

Actualitzat
A Catalunya Ràdio hem pogut sentir la veu de la protagonista de la polèmica. En declaracions a "El secret", Noa ha assegurat que sempre, fins i tot en l'article de la polèmica, ha defensat la pau i el diàleg entre israelians i palestins i que, per això mateix està en contra d'una organització com Hamas que, segons diu, només pensa en la guerra i l'odi.

El director artístic de l'acte, Joan Ollé, ha sortit en defensa de la cantant, a qui ha definit com "una persona de bona voluntat que sempre ha anat a favor de l'acord entre els dos pobles", i ha destacat que el manifest que va signar Noa fa dos anys va ser "contra Hamas" i no "contra el poble palestí", i "ja fa molt d'això".

Els assajos

La cantant israeliana ha estat pràcticament l'única artista que no ha participat en l'assaig general de l'acte, al parc de la Ciutadella de Barcelona. Noa farà les proves de so aquesta tarda i té previst sopar amb el cantautor català Joan Manuel Serrat.

Segons el programa de l'acte, Noa interpretarà "El cant dels ocells", de Pau Casals, acompanyada de l'Orquestra Àrab de Barcelona, formada per músics marroquins liderats per M. Soulimane, i a continuació cantarà una versió catalana de Joan Ollé, director artístic de l'acte, de "Beautiful that way".

Ollé: "Noa no canta sola, sinó amb músics àrabs"

Ollé ha dit que li "saben greu" les mostres d'hostilitat que s'estan organitzant contra Noa, "sobretot perquè no canta sola, sinó amb uns músics àrabs". "Si els artistes de països confrontats decideixen cantar junts, els polítics haurien de seguir-ne l'exemple", ha recalcat Ollé, que abans de començar l'assaig general ha parlat uns minuts amb el conseller d'Interior, Joan Saura.

Aturem la Guerra ha convocat una protesta per l'actuació de Noa, a la qual consideren "pro guerra" perquè el mes de gener passat va expressar el seu suport a l'atac militar israelià contra Gaza, mentre que el grup parlamentari d'ICV-EUiA va anunciar ahir que, durant l'acte institucional de la Diada, també farà una protesta simbòlica.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut