Concentrats a l'Arc de Triomf de Barcelona
Concentrats a l'Arc de Triomf de Barcelona
Barcelona

"No volem un president feixista", crida una concentració contra Torra

Han protestat contra la investidura del president de la Generalitat i han cridat "Catalans som tots"

Actualitzat

Diverses associacions vinculades a l'esquerra han rebutjat aquest dilluns a la tarda la investidura de Quim Torra com a president de la Generalitat a causa de les actituds "xenòfobes" que ha mostrat "a través d'escrits i durant la seva trajectòria", han assegurat alguns dels seus representants en una concentració a Barcelona.

Un centenar de persones s'ha concentrat davant de l'Arc de Triomf per protestar contra la investidura de Torra com a president de la Generalitat, en una manifestació improvisada que ha estat convocada a través de les xarxes socials a la qual s'han adherit diverses associacions i entitats.

Durant la concentració, els manifestants han cridat consignes com "que no ens divideixi un president xenòfob", "no al racisme", "no volem un president feixista" i "catalans som tots".

En declaracions als mitjans, la vicepresidenta de Federalistes d'Esquerres, Mireia Esteve, ha destacat la trajectòria del president electe Torra com a "activista xenòfob" i l'ha criticat per "dedicar-se a escriure articles excloents amb menyspreu absolut cap als espanyols d'aquí i de la resta d'Espanya".

La vicepresidenta de l'entitat ha criticat el "menyspreu" de Torra "a les institucions catalanes", i ha retret que "no tingui res millor per fer que anar-se'n demà a Berlín a reunir-se amb Carles Puigdemont, un senyor fugit de la justícia".

De la seva banda, la portaveu de Retallades Zero, Núria Suárez, ha sostingut que "no es pot permetre" investir com a president una persona "que ha fet escrits de tipus xenòfob i racista", i ha constatat en nom de les entitats presents: "No estem d'acord que ens enfrontin i es generi odi."

"Ens sembla important, sobretot des de posicions d'esquerra, demostrar que no estem d'acord amb el nomenament d'un president que tingui aquests posicionaments. No és problema d'uns tuits, sinó d'unes declaracions i una trajectòria."

El president de l'associació Alternativa Ciutadana Progressista, Vicente Serrano, ha constatat que "l'elegit per ser president és una persona que exterioritza el supremacisme implícit en el nacionalsecessionisme".

Encara que les crítiques dels representants d'aquestes entitats s'han referit el perfil independentista de Torra, han apuntat que la convocatòria de protesta era "oberta" a totes les ideologies, incloent als independentistes, ja que el focus de la denúncia eren els escrits, tuits i declaracions del president electe.

ARXIVAT A:
Investidura
Anar al contingut