Londres

"No negociïs, demanda", el consell de Donald Trump a Theresa May pel Brexit

La primera ministra britànica revela que Trump li va aconsellar deixar de negociar i demandar judicialment la UE pel Brexit

Actualitzat

La primera ministra del Regne Unit, Theresa May, ha revelat que el president nord-americà Donal Trump li va aconsellar que demandés la Unió Europea en lloc de negociar les condicions del Brexit.

Va ser durant la trobada que May i Trump van tenir divendres a Chequers, Regne Unit. En acabar la reunió, Donald Trump va explicar als periodistes que havia donat "un consell" a Theresa May que ella havia trobat "massa brutal".

Ara, May ha explicat en una entrevista a la cadena BBC que el sorprenent consell de Trump era que presentés una demanda legal contra la UE:

"Ell m'ha dit que jo hauria de perseguir judicialment la Unió Europea. Denunciar la Unió Europea. No intentar negociar, denunciar-los"

Però Theresa May ha estat rotunda i ha dit que, de cap manera, seguirà aquest consell de Trump:

"De cap manera, no denunciarem. Negociarem"

 

Divendres, davant dels periodistes, Trump encara mantenia alguna esperança que finalment la Gran Bretanya recorrés a la justícia per afrontar la batalla del Brexit amb la Unió Europea:

"Potser algun dia ella ho haurà de fer. Si no arriben a un acord amb la UE, ella podrà fer el que jo li he suggerit, però no serà fàcil.."

 

El govern britànica va publicar dijous un "Llibre blanc" amb les seves propostes per a la futura relació entre el Regne Unit i la Unió Europea un cop superat el Brexit i espera poder mantenir una relació estreta amb els 27.

ARXIVAT A:
Trump BrexitUnió Europea
Anar al contingut