"No corris, viu més": el nou anunci de Trànsit per frenar les morts, 171 el 2018

L'objectiu és conscienciar sobre l'excés de velocitat que és al darrere d'un de cada cinc accidents amb víctimes

RedaccióActualitzat

La lluita contra l'excés de velocitat centra la nova campanya del Servei Català de Trànsit, que a partir d'avui veureu i sentireu. Es diu "No corris, viu més" i permet al receptor identificar-se amb les excuses que es posen quan es corre a la carretera.

L'objectiu és conscienciar sobre l'excés de velocitat, una conducta de risc que té greus conseqüències a la carretera, que és al darrere d'un de cada cinc accidents amb víctimes.

 

Amb la idea d'advocar per l'"slow life" en la conducció, vol transmetre la necessitat d'un canvi de mentalitat per alentir la vida, un canvi que es fa vital en el cas de la conducció.

En el que portem d'any ja hi ha hagut més víctimes a la carretera que en els totals dels últims. Ja són 171 els morts, l'últim, un veí de la Fuliola, a l'Urgell, de 71 anys ha mort aquest matí en un accident de trànsit a la C-26 a l'altura de Foradada, a la Noguera.

Trànsit apel·la a no tenir pressa al volant

Els catalans condueixen de mitjana un 20% més ràpid del permès, davant la qual cosa el conseller Miquel Buch ha estat contundent: "a la carretera o es corre o es viu, no hi ha una altra sortida".

El conseller d'Interior ha apel·lat, arran de l'última campanya de Trànsit en aquest 2018, al fet que quan els conductors pugin a un vehicle elegeixin entre "córrer o viure" i ha demanat una reflexió davant les "diferents excuses" que cadascun adopta per portar la seva pressa al volant, ja que "córrer és incompatible amb la vida".

Segons dades de Trànsit, a Catalunya se circula de mitjana superant en un 20% el límit de velocitat establert, malgrat que l'excés de velocitat figura en la majoria d'accidents amb víctimes, és l'únic factor en el 14% dels casos i agreuja les conseqüències d'un sinistre.

ARXIVAT A:
Trànsit
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut