Sant Martí Sarroca. Autor: Carles Roca.
Sant Martí Sarroca. Autor: Carles Roca.

Nivell màxim de pol·len de pi i xiprer

Actualitzat
Després d'una segona meitat d'hivern molt plujosa s'espera una primavera amb una gran explosió de pol·linització dels arbres i plantes. Temps del pol·len, temps de les al·lèrgies.

La primavera ha començat amb molta força amb concentracions màximes de pol·len de xiprer a gairebé tot el país i de pi a molts indrets, nivells normals per aquestes dates. El pol·len de pollancre es manté a nivells màxims a Bellaterra i ja ha arribat a nivell alt a Lleida i amb tendència a augmentar. L'únic sector de Catalunya amb les concentracions de pol·len en nivell baix o mitjà és a la Vall d'Aran, s'ha acabat el període de pol·len de l'avellaner i en breu augmentarà el de les espècies com el freixe i els pollancres. Una altra espècia que d'aquí poc temps agafarà empenta serà el pol·len dels plataners. Pel que fa a les espores, el "cladosporium" es troba a nivells màxims a Bellaterra i Lleida.


Per saber-ne més:
El Punt d'Informació Biològica (PIA) de la Universitat Autònoma de Barcelona al seu web mostra la predicció de la setmana de pol·len i espores a 8 punts de Catalunya: Barcelona, Bellaterra, Girona, Lleida, Manresa, Roquetes, Tarragona i Vielha. També ens presenta els calendaris pol·línics d'un total de 12 poblacions d'una trentena d'espècies.
Anar al contingut