Londres

Nivell màxim d'alerta terrorista a la Gran Bretanya després de l'atemptat al metro

RedaccióActualitzat

El govern britànic eleva l'alerta terrorista fins al màxim nivell, el nivell "crític", després de l'atemptat que ahir divendres va fer una trentena de ferits a l'estació de Parsons Green, al metro de Londres.

Segons les autoritats, el risc d'un atemptat és imminent i l'exèrcit patrullarà pels carrers per reforçar la seguretat. 

Fins ara, l'amenaça terrorista era "greu", el quart nivell en una escala de cinc que indica un risc d'atemptat altament probable. Ara la situació és crítica, segons els responsables de la lluita antiterrorista del Regne Unit. 

La decisió d'incrementar el nivell de risc d'atemptat terrorista la van prendre divendres a la nit en una reunió del Centre Conjunt d'Anàlisi del Terrorisme, format pels setze departaments del govern britànic i amb seu al quarter general dels serveis secrets interiors, l'MI5. A la reunió també hi va assistir l'alcalde de Londres, Sadiq Khan.

La primera ministra britànica, Theresa May, ha justificat aquests canvis i ha assenyalat que es tracta d'una mesura proporcionada i assenyada. May ha demanat a la població que segueixi amb la seva vida de forma normal, al mateix temps que recomana estar alerta:

"El terrorisme és un gran desafiament del nostre temps, però estant junts el derrotarem"


Estat Islàmic ha reivindicat l'atac

La policia de Londres busca els responsables de l'explosió del metro. L'explosiu, de fabricació casolana, era dins d'un cubell amagat en una bossa de supermercat.

L'atac ja ha estat reivindicat per Estat Islàmic en un comunicat publicat a Telegram. La policia del Regne Unit encara no ha verificat l'autenticitat d'aquesta reivindicació. 

En la nota, Estat Islàmic amenaça el Regne Unit amb un "atac proper" que serà, diuen, "molt pitjor amb la decisió d'Alà".
 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut