Actuació del grup Txarango
El grup Txarango omple de ritme festiu la nit de Barcelona al festival Cruïlla
Barcelona

Nits d'estiu i música al Parc del Fòrum amb el Festival Cruïlla BCN

Damon Albarn, líder de Blur, Txarango, Vetusta Morla, Emir Kusturika o Joan Dausà, l'oferta d'un festival que es caracteritza per complaure totes les sensibilitats musicals

RedaccióActualitzat

El Festival Cruïlla BCN porta el cap de setmana al Parc del Fòrum de Barcelona un ventall de músics i grups nacionals i internacionals en una eclèctica mostra que s'ha fet imprescindible als estius musicals de la ciutat.

En el primer dia, el màxim reclam ha estat Damon Albarn, el líder de Blur, que per primer cop ha publicat un disc firmat amb el seu nom, i que porta per títol "Everyday robots". Un disc melancòlic i introspectiu, que conté cançons com "Lonely press play". Un Damon Albarn relaxat i comunicatiu va imprimir intensitat a les cançons del seu nou disc, dins d'un repertori que inclou algun tema de Blur i uns quants dels seus altres projectes, com Gorillaz.

Entre els més joves, els Txarango són sinònim de festa assegurada, i per això el grup de músics d'Osona i el Bages és una garantia en qualsevol cartell de festival d'estiu. El grup ha publicat el seu segon treball, "Som Riu", confirmació del seu talent festiu i innovador, que els ha dut a crear un festival (Clownia Festival) per presentar l'àlbum acompanyats d'artistes amics.

Dissabte l'oferta del Cruïlla BCN ofereix un concert del director de cinema balcànic Emir Kusturica amb la seva banda, The No Smoking Orchestra, un estil frenètic que recupera la tradició del folk balcànic amb una energia propera al punk. El Rock'n'roll clàssic també té el seu espai al Cruïlla amb la veu carismàtica de la dublinesa Imelda May. Però qui prefereixi un estil més assossegat i emotiu pot triar el concert del cantautor català Joan Dausà.

Anar al contingut