Barcelona

Nissan escolta els sindicats i aparca temporalment l'amenaça d'acomiadar mil treballadors

Nissan ha decidit aparcar, de moment, l'expedient de regulació que podria afectar un miler de persones. L'empresa havia proposat baixes incentivades i recol·locacions, que no han tingut gaire èxit entre els treballadors. Davant d'això, la direcció ha advertit que l'alternativa eren els acomiadaments directes, cosa que ha fet plantejar als sindicats algunes alternatives. De moment, la direcció està disposada a parlar-ne.

Actualitzat
Els sindicats de la companyia automobilística aposten pel que anomenen l'aplicació de mesures no traumàtiques per frenar l'expedient de regulació d'ocupació de Nissan. Segons el líder sindical d'UGT, Jordi Carmona, la intenció dels sindicats és allargar la taula de negociació i veure quines són les càrregues de treball a la factoria per calcular quin és l'excedent real de treballadors. La proposta sindical ha tingut efecte. De moment, Nissan no presentarà l'expedient. Buscarà vies amb els sindicats i la Generalitat per seguir reduint la plantilla de forma no traumàtica.

Els sindicats proposen prejubilacions a partir de 53 anys (el límit actual és a 55). Perquè més treballadors marxin voluntàriament -fins ara només ho han fet 400- proposen que qui se'n vagi pugui tornar. Però, quan? Quan hi hagi una punta de feina? Quan se'ls acabi l'atur? Amb un contracte temporal? Amb l'indefinit d'ara? Tot això és el que debatran en les pròximes setmanes.
Anar al contingut