Barcelona

Nintendo duplica beneficis amb la Wii, que lidera el mercat de les consoles

L'èxit de venda de les consoles Wii ha disparat els guanys de Nintendo. L'última consola de la companyia japonesa ja lidera el sector, i ha portat la companyia a duplicar els beneficis entre l'abril i el desembre.

Actualitzat
Els beneficis de Nintendo han arribat als 2.500 milions de dòlars, un 96% més que el mateix període de l'any anterior. La clau de l'èxit de la companyia nipona és la bona acollida de la seva última consola, la Wii, que des que va sortir al mercat, al desembre passat, ha copat el mercat. A Europa se n'han venut sis milions, i ha desbancat les seves rivals de Sony, la Play Station 3, i l'XBOX de Microsoft. A Espanya, més de la meitat de les consoles domèstiques instal·lades són Wii, amb unes 660.000 unitats venudes. La consola portàtil DS també és líder en el seu segment, amb un 70% del mercat, i més de 20 milions d'unitats venudes.

Pel que fa als programes, la saga Brain Training i el joc Nintendogs han aconseguit vendre vuit milions d'unitats cadascun.

Novetats al Japó
Al Japó, un dels motius de l'ascens de la consola de Nintendo ha estat l'aparició, al desembre, de la versió "Wii Fit". Aquest nou model, del qual ja se n'han venut 1,11 milions d'unitats, intenta arribar a un públic més ampli. A més de jugar, la consola permet seguir cursos d'idiomes i classes de ioga. Això ha atret tant la gent gran com el públic femení japonès cap a les videoconsoles. 
Anar al contingut