Nigèria

Nigèria enterrarà 5.000 quilòmetres d'oleoductes per evitar accidents i robatoris

El govern de Nigèria ha anunciat un pla per enterrar 5.000 quilòmetres d'oleoductes en un termini de tres anys per evitar accidents com el que ahir va causar la mort de 260 persones a la capital, Lagos. L'explosió va ser provocada després que un grup d'homes foradés una canonada per endur-se'n petroli i és semblant a la que, el 1998, va matar més d'un miler de persones. L'ONU s'ha ofert a col·laborar en una avaluació global dels riscos que suposen les instal·lacions petroleres.

Actualitzat
Nigèria és el primer productor de petroli de l'Àfrica i disposa d'una important xarxa d'oleoductes que arriba fins als 5.000 quilòmetres. El govern del país africà ha proposat un pla per tal de soterrar tots els conductes amb l'objectiu d'evitar robatoris i accidents, com el que ahir va tenir lloc a Lagos, la capital.

Segons diversos testimonis, tot va començar quan un grup d'homes van rebentar una canonada i es van endur petroli en un camió, probablement per revendre'l al mercat negre. La instal·lació, però, va trigar a explotar i va fer-ho quan els veïns s'hi havien acostat per endur-se les restes del cru amb galledes. Al voltant de 260 persones van morir en un accident que repeteix el que el 1998 va provocar més de mil morts. Nigèria és el país més poblat d'Àfrica i tot i ser al capdavant dels productors de cru del continent, dues terceres parts de la població són pobres.
Anar al contingut