Madrid

Nicole Kidman i Bibiana Aído demanen al món firmes contra la violència de gènere

Espanya s'ha sumat a la campanya contra la violència de gènere de les Nacions Unides "Digues no a la violència contra les dones", que apadrina Nicole Kidman. Amb motiu d'aquesta adhesió, la ministra d'Igualtat, Bibiana Aído, ha mantingut una videoconferència amb l'actriu australiana, ambaixadora del Fons de Desenvolupament de les Nacions Unides per a la Dona (Unifem), que no ha pogut viatjar a Espanya arran del seu embaràs.

Actualitzat

En nom del govern espanyol i acompanyada de la directora d'aquest organisme, Inés Alberdi, la ministra ha firmat l'adhesió a la campanya de l'ONU. Aído ha mantingut una videoconferència amb Kidman, qui s'ha disculpat per no haver pogut assistir a l'acte, ja que només li queden dues setmanes per donar a llum i no pot volar. Des de Tennessee, l'actriu australiana ha destacat: "Espanya està a l'avantguarda dels líders mundials que reconeixen el que és un dret humà de la dona: viure lliure de la violència." I ha afegit que per poder acabar amb aquesta xacra "calen actituds com les del govern espanyol".

La campanya "Digues no a la violència contra les dones", organitzada pel Fons de les Nacions Unides per a la Dona, pretén recollir a través d'internet un milió de firmes abans del 25 de novembre de 2008, quan se celebrarà el Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra la Dona. Per Kidman, són molt necessàries les firmes perquè "quantes més en tinguem, tindrem més força per exigir accions concretes i menys soles se sentiran les víctimes de la violència de gènere".

Aído s'ha mostrat orgullosa que Inés Alberdi encapçali aquest organisme de l'ONU i ha manifestat que és un "honor" per Espanya poder-se sumar a una campanya que té per objectiu "fer visible un problema amb el qual el govern està compromès".

Alberdi, per la seva banda, ha recordat que tres de cada quatre dones al món han patit algun tipus de violència de gènere. Una xacra contra la qual falten lleis que castiguin aquests delictes, i recursos per ajudar a les víctimes, i, especialment voluntat política.

Anar al contingut