Nicola Sturgeon reclama un segon referèndum sobre el Brexit
La ministra principal d'Escòcia, Nicola Sturgeon, aquest dimarts

Nicola Sturgeon reclama un segon referèndum sobre el Brexit

La ministra principal d'Escòcia coincideix amb la campanya People's Vote, que demana poder tornar a votar el futur del Regne Unit en relació amb la UE

RedaccióActualitzat

La ministra principal d'Escòcia, Nicola Sturgeon, és partidària de fer un altre referèndum perquè els britànics puguin tenir l'última paraula sobre la permanència o no del Regne Unit a la Unió Europea.

Sturgeon ho ha dit després de la derrota, aquest dimarts, del govern de Theresa May sobre l'acord amb la UE sobre el Brexit:

"És una derrota de proporcions històriques per a la primera ministra. Ho ha vist a venir durant mesos i només ha perdut el temps. Ja no podem perdre més temps. Primer de tot, és l'hora d'aturar l'article 50, per evitar un xoc amb la UE sense un acord el 29 de març. Després, hem de tornar la decisió a l'electorat. És el moment de retornar-ho al poble, amb un altre referèndum."

Notícia relacionada: Votació del Brexit: els escenaris possibles després de la derrota de May


May "no sap què fer", segons Sturgeon

Sturgeon, que reclama que s'aturi el "rellotge" del Brexit, va parlar amb Theresa May després de la votació, i va insinuar per Twitter que aquesta "no sap què fer" ara mateix.

Tampoc la veu "oberta a cap canvi fonamental de pensament" per facilitar un acord entre els partits:

 


Aquest mateix dimarts al matí, abans de la votació al Parlament, Sturgeon havia advocat pel "no" a l'acord de May amb la UE:

"La porta per romandre a la UE ara està clarament oberta i els parlamentaris de Westminster no l'han de tancar."

Al referèndum del Brexit, el juny del 2016, els ciutadans d'Escòcia van votar majoritàriament mantenir el Regne Unit dins la UE: un 62%, enfront del 38% que van votar a favor de marxar-ne.

Notícia relacionada - juny 2016: El Regne Unit vota sortir de la Unió Europea en el referèndum del Brexit

 

 

 

People's Vote

Sturgeon i els escocesos no estan sols en la reclamació d'un nou referèndum sobre el Brexit: aquest dimarts, centenars de membres de la campanya People's Vote van celebrar la derrota de May al davant mateix del Parlament britànic.

Amb banderes britàniques i europees, els que donen suport a aquesta campanya, engegada fa més de deu mesos, reclamen que la ciutadania pugui votar la decisió final:

Rebecca Ireland: "Estic molt contenta. És un primer pas. Ens cal una votació popular. A la papereta s'ha de poder triar entre quedar-se a la UE i l'acord de Theresa May."

Richard Steeden: "Haver perdut per més de 200 vots és més del que cap de nosaltres podia esperar. On som ara? Qui sap. Estem completament encallats. L'oposició està inevitablement dividida i sense idees, com el govern. Així que, a veure què passa, els pròxims dies."

ARXIVAT A:
Brexit
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut