Lisboa

Ni una sola prova sobre el destí de Madeleine

Un cop arxivat oficialment el cas Madeleine sense cap acusació, el sumari ha deixat de ser secret i, per tant, es pot consultar. Aquest dimarts, la Fiscalia de la ciutat de Portimao, al sud de Portugal, ha fet públic el contingut, que ho recull tot: els informes de la policia, del Ministeri Públic, dels especialistes... El sumari, però, no diu res que no s'hagi publicat ja. Senzillament confirma que no hi ha ni una sola prova sobre el destí de la nena britànica desapareguda el 5 de maig del 2007, quan tenia 3 anys, mentre dormia amb els seus germans en un apartament turístic de l'Algarve. El sumari considera que la criatura està "probablement" morta.

Actualitzat

Les 4.000 pàgines del sumari recullen les sospites dels investigadors que els pares de la nena, Kate i Gerry McCann, van estar involucrats en la possible mort de la seva filla. Però el Ministeri Públic subratlla en el seu informe final que no està provat cap dels indicis apuntats pels detectius, tant de la hipotètica mort accidental de Madeleine com de l'ocultació del cadàver pe part dels matrimoni. Encara que s'admetés la hipòtesi que la parella de metges britànics "pogués ser responsable de la mort de la nena, sempre faltaria explicar com, per on, quan, amb quins mitjans, amb l'ajuda de qui, i en quin lloc es va deixar el cos", apunta la Fiscalia.

El sumari també recull les incongruències i contradiccions en els testimonis de la parella i els amics britànics que sopaven amb ells la nit de la desaparició. Pels investigadors també resulta estrany l'actitud dels pares durant la investigació, tant per la seva insistència a defensar la tesi del segrest com per l'actitud que van mantenir durant els interrogatoris i en diversos moments clau del cas.

La tesi de l'homicidi

Als 17 volums del cas també es diu que la tesi de l'homicidi, tot i que no es pot descartar segons els fiscals, no passa de ser una "suposició" que no se s'aguanta en fets provats, com passa amb l'existència d'una conspiració per ocultar el cadàver o la possibilitat d'un rapte o un crim.

La investigació l'han dirigida els fiscals Joao Melchior Gomes i José de Magalhaes Menezes, que han arribat a la conclusió de la total falta de proves sobre el destí de Madeleine. Recordem que l'exinspector del cas, Gonçalo Amaral, el van apartar de la investigació l'octubre passat, un mes després que el matrimoni va ser declarat sospitós de la desaparició de la seva filla. L'exinspector ha publicat un llibre on considera provat que Madeleine va morir i acusa els pares d'amagar-ne el cos.

Anar al contingut