Imatge d'arxiu de la concentració a Ripoll denunciant els atemptats
Imatge d'arxiu de la concentració a Ripoll denunciant els atemptats

"Ni dormen ni mengen", diuen els psicòlegs que atenen l'entorn de la cèl·lula de Ripoll

L'impacte emocional que ha rebut una població com Ripoll ha fet necessària l'ajuda de psicòlegs especialitzats. Ja hi ha una trentena de persones ateses.

RedaccióActualitzat

Un grup de psicòlegs treballen a Ripoll després del fort impacte emocional rebut a la població amb els atemptats a Barcelona i Cambrils. Ja hi ha una trentena de persones ateses i han començat per l'entorn més proper als membres de la cèl·lula terrorista.

Un club esportiu i altres entitats també han demanat ajuda a aquest grup de professionals que ja tenen experiència en l'atenció de víctimes del terrorisme.

Segons algun d'aquests psicòlegs, s'està prioritzant l'atenció a l'entorn més íntim dels joves i als professionals que intervenien directament amb ells. Aquests serien els que "tenen un nivell d'afectació més important":

"La seva vida quotidiana s'ha vist afectada: no dormen, no mengen, estan molt tancats a casa seva."

Alguns dels psicòlegs també han comentat els problemes generals que tenen:

"La majoria d'ells tenen ansietat, problemes per dormir, pors."

Segons han explicat a un equip de TV3, intenten "aconseguir que aquestes víctimes deixin de ser-ho al més aviat possible", ja que "han rebut un impacte molt alt i estan en estat de xoc".

 


Reunió del grup de psicòlegs que treballen a Ripoll

 

Els experts alerten que, per a totes aquestes persones, ara comença un complicat "procés de dol". "Un dol doble ja que, a més de la pèrdua d'una persona propera, s'hi suma el dol perquè aquestes persones han causat aquests fets."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut