"Info K" / Sant Joan Despí

Nhèu, el nom d'un dels cadells de l'óssa Hvala triat pels participants de l'enquesta de l'"Info K"

Un dels dos cadells de l'óssa Hvala es dirà Nhèu. Així ho han decidit els participants de l'enquesta que s'ha fet al portal de l'"Info K". Es podria triar entre vuit noms: Aran, Nhèu, Ròc, Kala, Òc, Lluna, Arne i "Yuracu", i tots els havien proposat els alumnes de diverses escoles de les comarques de la Vall d'Aran, l'Alta Ribagorça i els Pallars, les que participen en el programa Pirineu Viu de l'ONG Depana.

Actualitzat
Durant sis setmanes, tothom que ho ha volgut ha pogut votar el nom que més li agradava a l'enquesta que teníem penjada a la web de l'"Info K".

En total, s'han recollit més de 2.000 vots. Nhèu -"neu", en aranès- ha arrasat, amb gairebé la meitat de les votacions. En segon lloc ha quedat Kala, amb més de 300 vots. I més lluny, Aran, Lluna, Ròc, Arne, Yuracu i, finalment, Òc, que amb 62 punts ha estat el nom menys votat.

Nhèu és el nom que havien proposat els alumnes de l'escola de Vielha. El segon, tercer i quart nom més votats es reservaran per als pròxims óssos que neixin als Pirineus. El nom de l'altre cadell de l'óssa Hvala no tindrà nom fins d'aquí a uns dies, quan l'hagin triat els alumnes de la part francesa dels Pirineus.

Anar al contingut