Neymar i Messi plasmen la superioritat del Barça davant l'Espanyol al Power8 Stadium (0-2)

El Barça supera l'Espanyol al Power8 Stadium gràcies als gols de Neymar i Messi. Els blanc-i-blaus han mostrat poca capacitat ofensiva davant dels blaugrana, que han jugat pràcticament tota la segona part amb un home menys per l'expulsió d'Alba

Al Power8 Stadium, el Barça ha començat jugant en camp contrari davant d'un Espanyol tapant forats. El primer que els blaugrana han trobat, ha estat als dos minuts en una oportunitat protagonitzada per Neymar que Casilla amb el pit ha allunyat. El brasiler, més tard, ha tornat a tenir-ne una de bona però ha enviat la pilota per sobre del travesser. A la tercera de Neymar ha estat la vençuda pel Barça. L'11 blaugrana ha trobat el gol en una jugada iniciada per Messi cap a Alba. El lateral ha enviat una centrada al brasiler passant per una assistència amb detall de Suárez que ha deixat passar la pilota perquè Neymar finalitzés la jugada. Els blanc-i-blaus no s'han apropat a la porteria de Bravo. A la contrària, en canvi, els blaugrana l'han tornat a perforar al minut 25. Messi ha marcat en una acció que ha anat de banda a banda i a la qual han contribuït Iniesta i Suárez. Ha estat, però, una jugada dubtosa per fora de joc. Just abans de la mitja hora de partit i quan l'Espanyol havia optat per una pressió més alta, Caicedo ha tingut la primera ocasió de perill després d'un robatori de pilota.

La connexió entre Suárez i Neymar ha tornat a funcionar. Casilla, però, el més destacat dels pericos en el primer temps, ha estat providencial per evitar la rematada del brasiler. La possessió del Barça ha estat altíssima davant d'un Espanyol que no ha trobat manera de treure la pilota als blaugrana en el seu camp.

30.253 espectadors han presenciat el derbi a Cornellà-el Prat. El segon temps, sense canvis en cap dels dos equips, ha començat amb l'Espanyol més avançat, intentant blocar Messi i amb Caicedo arribant amb perill. Neymar ha tornat a topar amb Casilla que ha protagonitzat bones aturades en una acció que havia iniciat Busquets. En menys de 10 minuts de la segona part, Jordi Alba ha acabat expulsat per Mateu Lahoz. El lateral blaugrana ha vist una groga per allunyar la pilota i just després, l'àrbitre li ha mostrat la vermella per un suposat menyspreu. Tot i tenir un home menys, el Barça ha continuat disposant d'ocasions de gol. Neymar semblava que buscava el seu doblet particular i al minut 77 l'ha tingut a tocar en una jugada combinada amb Messi que ha acabat amb la rematada alta del brasiler. Bravo ha tingut una bona actuació quan a pocs minuts pel final Stuani s'ha desmarcat per arribar sol davant del porter blaugrana. El xilè ha tapat bé l'arribada, evitant el gol blanc-i-blau en l'arribada amb més perill de l'Espanyol fins aleshores. En temps afegit, s'ha donat una acció calcada a la de l'expulsió d'Alba. Aquest cas, Héctor Moreno ha abandonat el terreny de joc després de veure dues targetes groges per protestar i insistir en les seves paraules. Els dos equips han acabat amb 10 homes al terreny de joc. El Barça es manté al capdavant de la Lliga mentre que l'Espanyol perd set jornades després dient pràcticament adéu al somni europeu.