Un militar al centre de Brussel·les després de l'explosió a l'Estació Central (Reuters)
Un militar al centre de Brussel·les després de l'explosió a l'Estació Central (Reuters)
Brussel·les

"Neutralitzat" un home carregat d'explosius a l'Estació Central de Brussel·les

L'atacant va fer detonar una maleta que va provocar una petita explosió i posteriorment va ser abatut a trets

RedaccióActualitzat

Incident aquest vespre a l'Estació Central de Brussel·les. Els soldats que custodiaven l'estació han abatut un home que duia materials explosius. Segons ha explicat la fiscalia federal, a dos quarts de nou del vespre hi ha hagut una explosió de "baixa intensitat" i els soldats que custodiaven l'estació han "neutralitzat" el sospitós. La fiscalia investiga els fets com "un incident terrorista".

Aquest matí es reuneix el consell de seguretat del govern belga per avaluar la situació. L'atacant ha fet detonar una maleta que ha provocat una petita explosió i posteriorment ha estat abatut a trets. Alguns mitjans belgues afirmen que l'home duia un cinturó d'explosius.

A l'atemptat fallit no hi ha hagut ferits. Abans, alguns dels testimonis han assegurat que s'haurien sentit crits d'"Al·là és gran". La policia ha evacuat l'estació, ha acordonat la zona i afirma que la situació està sota control.

La companyia ferroviària belga, l'SNCB, ha advertit que la circulació de trens a l'Estació Central de Brussel·les s'ha aturat. També la circulació de les dues línies de metro que passen per l'Estació Central ha quedat aturada.

Al cap de poca estona, la policia ha assegurat que l'incident estava sota control.

L'equip del programa de TV3 "Economia en colors", amb Xavier Sala Martín al capdavant, estant gravant a Brussel·les i han estat testimonis dels fets.

Al març passat, un atemptat a l'aeroport i al centre de Brussel·les va provocar la mort d'una  trentena de persones i 250 ferits, en un atac a l'aeroport i el centre de Brussel·les reivindicat per Estat Islàmic. Des de llavors, Bèlgica es troba en alerta 3 sobre 4.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut