La consellera de Presidència, Neus Munté, en la roda de premsa d'aquest dimarts
La consellera de Presidència, Neus Munté, en la roda de premsa d'aquest dimarts
Barcelona

Neus Munté nega que el pla d'ajust del FLA comporti retallades

La consellera de Presidència recomana a García Albiol que "es documenti", després que el líder del PP català ha afirmat que el govern ha actuat "d'amagat"

RedaccióActualitzat

La consellera de Presidència i portaveu del govern de la Generalitat, Neus Munté, ha negat aquest dimarts que el seu govern estigui amagant informació sobre el pla d'ajust vinculat al fons de liquiditat autonòmic, el FLA.

En resposta a les declaracions fetes aquest mateix dimarts pel líder del PP català, Xavier Garcia Albiol, que ha afirmat que el govern està preparant retallades socials amb el pla d'ajust, Munté li ha dit que s'equivoca:

"Aquest pla d'ajust és una de les condicions del FLA, i és un procediment pautat, el Ministeri d'Hisenda envia un formulari que s'ha d'omplir. Totes les autonomies que s'acullen al FLA han de presentar aquest pla d'ajust. Per tant, i a diferència del que insinua una vegada més el senyor Garcia Albiol, que fem coses inconfessables o secretes o que no es poden explicar o d'esquenes a tothom, res d'això. Que es documenti, es tracta d'una qüestió merament tècnica que es realitza cada any."

Munté ho ha dit en la roda de premsa posterior a la reunió del consell de govern d'aquest dimarts. Responent a preguntes dels periodistes, ha assegurat que aquest pla d'ajust no implicarà retallades als pressupostos, i ha recordat que el govern espanyol també ha de presentar un pla d'ajust similar a Brussel·les.

La consellera Munté també ha anunciat la presentació d'un requeriment d'incompetència al Tribunal Constitucional contra un decret del govern espanyol que regula diverses normatives sobre energia. És un decret que suposa l'aplicació d'una normativa europea sobre eficiència energètica, i que segons el govern envaeix competències de la Generalitat.

En la roda de premsa també hi ha intervingut la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, que ha anunciat un nou programa d'orientació professional personalitzada que comportarà la contractació de 110 tècnics que treballaran a les oficines del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) durant tres anys. L'objectiu és que ajudin a trobar feina a les persones amb dificultats d'accés al mercat de treball.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut