Pla curt de l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, en roda de premsa a la seu del PDeCAT a la ciutat, el 18 d'octubre de 201…
Pla curt de l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, en roda de premsa a la seu del PDeCAT a la ciutat, el 18 d'octubre de 2018 (horitzontal)

Neus Lloveras: "M'avergonyeix profundament el paper que fan els partits polítics sobiranistes al nostre país"

ACN Vilanova i la Geltrú.-L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú i ex presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) ha assegurat aquest dijous que se sent "profundament avergonyida" de la divisió mostrada per l'independentisme durant les darreres setmanes. "La paraula és 'avergonyir' perquè hi ha gent que s'ha fet il¿lusions, que ha cregut en els polítics i ara ens estan decebent profundament", ha etzibat Lloveras en una roda de premsa a la seu del PDeCAT de Vilanova. Per replicar la situació que viu l'independentisme a nivell nacional, l'alcaldessa ha defensat la necessitat de crear llistes unitàries de cara a les eleccions municipals. En aquest sentit, el PDeCAT re formulat com a 'Junts per Catalunya de Vilanova' ha anunciat la voluntat de liderar un projecte conjunt amb les diferents formacions sobiranistes.

Lloveras ha assegurat que desitjava expressar-se amb "contundència" davant la situació de divisió que viu la política independentista, tot recordant que ha estat diputada al Parlament i també presidenta de l'AMI. Per a l'alcaldessa de Vilanova, la divisió actual entre Junts per Catalunya i ERC "no és una qüestió de caure en la vella o la nova política, perquè tots estan actuant exactament igual: en clau partidista, sense ser conscients que molta gent els va demanar que fessin un camí que no fan". "Estic molt decebuda", ha reblat.D'aquesta manera, Neus Lloveras ha reclamat que s'ofereixin projectes "unitaris" que responguin a la "confiança depositada" en l'independentisme, motiu pel qual ha donat suport a la iniciativa que aquest dijous ha presentat el PDeCAT de la capital del Garraf, reconvertit ara en Junts per Catalunya de Vilanova. Des de JxCat s'han ofert a liderar una candidatura sobiranista conjunta per a les eleccions municipals de la ciutat, en una proposta que Lloveras defensa per revertir el "malestar important" provocat per les formacions "que actuen en clau partidista", alhora que també ha fet una crida a rebatre les candidatures "anticatalanistes".ERC es desmarca de la llista unitàriaEl projecte de llista unitària presentat aquest dijous des de Junts per Catalunya de Vilanova preveu iniciar negociacions imminents amb ERC, la CUP, Som VNG, els 'comuns' i les entitats sobiranistes. Blanca Albà, alcaldable del PDeCAT a les eleccions municipals -ara JxCat-, ha estès la mà a fer "renúncies" en els programes electorals i ha assegurat que està disposada a no encapçalar aquesta futura llista conjunta. "No poden decebre a la gent que ens està demanant unitat", ha insistit Albà, defensant que aquesta candidatura "serviria per fer front a la maquinària de l'estat espanyol".Tot i que la previsió és iniciar les negociacions amb la resta de partits el més aviat possible, fonts de l'executiva local d'Esquerra a Vilanova i la Geltrú han assegurat a l'ACN que no participaran d'un projecte d'aquestes característiques. Segons les fonts consultades, és una qüestió ja s'havia debatut abans de l'anunci d'aquest dijous fet pel PDeCAT i han descartat ser partícips d'aquest projecte. Al seu torn, la CUP preveu analitzar la proposta durant els propers dies.

Anar al contingut