Neus Lloveras a l'arribada al Tribunal Suprem (ACN)
Neus Lloveras a l'arribada al Tribunal Suprem (ACN)
Madrid

Lloveras admet que va recomanar als ajuntaments participar en l'1-O

L'expresidenta de l'AMI queda lliure sense mesures cautelars després de declarar al Suprem en relació amb el referèndum

RedaccióActualitzat

El jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena ha posat en llibertat sense mesures cautelars Neus Lloveras, expresidenta de l'Associació de Municipis per la Independència i alcaldessa de Vilanova i la Geltrú. La declaració davant del jutge ha arribat amb una hora i mitja de retard, després d'Artur Mas, que també ha sortit en llibertat sense fiança

Lloveras estava citada a declarar com a investigada en la causa pels delictes de rebel·lió, sedició i malversació en relació amb el referèndum de l'1 d'octubre, que havia estat suspès pel Tribunal Constitucional. Davant Llarena, Lloveras ha admès que va recomanar als ajuntaments participar en el referèndum i cedir els seus col·legis, malgrat la prohibició del Tribunal Constitucional.

Segons fonts jurídiques, l'expresidenta de l'AMI ha defensat davant del magistrat que el dret dels ciutadans de Catalunya a votar està emparat en tractats internacionals que reconeixen el dret a decidir, tot i que no n'ha precisat cap.

 

 

"De grat o per força"

Preguntada per la frase "de grat o per força" que Lloveras va dir en una conversa amb l'exnúmero dos d'Oriol Junqueras, Josep Maria Jové, l'expresidenta de l'AMI ha dit que devia estar mal transcrita en el document.

Aquesta conversa es va produir l'endemà que s'enviessin cartes als ajuntaments catalans perquè cedissin col·legis per al referèndum de l'1-O i Lloveras explica que l'Ajuntament de Barcelona encara no s'havia definit. L'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú manifesta a Jové que està a la seva disposició per si ha d'exercir algun tipus de pressió, però que encara no havia fet res "perquè no sabia si fer-ho de grat o per força".

A l'entrada del Suprem, Lloveras ha estat acompanyada per veïns de Vilanova i càrrecs del PDeCAT, entre els quals Marta Pascal, que aquest dilluns va declarar per la mateixa causa i va quedar en llibertat sense fiança. Lloveras ha estat escridassada per un petit grup de ciutadans que exhibien banderes espanyoles.

 

ARXIVAT A:
Procés catalàReferèndum 1-O
Anar al contingut