Jerusalem

Netanyahu confirma la política israeliana de represàlies

Benjamin Netanyahu es manté ferm en la seva política i confirma que Israel no passarà per alt atacs llançats des de la Franja de Gaza i que afectin ciutadans i soldats israelians. Les declaracions del primer ministre hebreu arriben després que aquest dissabte, en un tiroteig amb milicians de Hamas a Gaza, hagin mort dos soldats hebreus i dos militants palestins. Són els pitjors enfrontaments des de l'ofensiva israeliana de fa 14 mesos

Actualitzat
Davant la tensió i les advertències de Netanyahu, Washington ha pressionat intensament perquè no fracassi el diàleg al Pròxim Orient. El govern de Tel Aviv ha relativitzat les reclamacions de flexibilitat del govern nord-americà i ha recordat que, tot i passar per moments difícils, la relació entre Israel i els Estats Units és bona i que només es produeixen "discussions entre amics".

El mandatari israelià ha recordat aquest diumenge la voluntat de negociar la pau amb els palestins, però "sense oblidar els nostres interessos". Netanyahu assegura que han donat les passes necessàries "per reduir les distàncies i seguir en aquesta direcció".

Durant la cimera de la Lliga Àrab d'aquest dissabte, però, el primer ministre israelià ha reconegut que considera que "la posició palestina s'endureix" i que no veu "signes de moderació.".
Anar al contingut