Benjamin Netanyahu, primer ministre d'Israel
Marxa enrere de Netanyahu en la construcció d'habitatges als territoris palestins. (Foto: EFE)
Jerusalem

Netanyahu anul·la la construcció d'assentaments als territoris palestins davant la pressió de Washington

El govern israelià ha decidit anul·lar el projecte per construir 24.000 habitatges en colònies a Cisjordània i Jerusalem Est arran de les crítiques que arriben des dels Estats Units. El primer ministre, Benjamin Netanyahu, admet que la iniciativa provoca un enfrontament innecessari amb la comunitat internacional enmig de les negociacions pel dossier nuclear iranià.

RedaccióActualitzat

Israel ha decidit cancel·lar la construcció de 24.000 nous habitatges a Cisjordània i Jerusalem Est, tal com preveia en un nou pla colonitzador revelat per l'organització Peace Now i el diari "Haaretz". La pressió dels Estats Units, que va demanar explicacions d'aquest projecte a Israel, han forçat el primer ministre hebreu, Benjamin Netanyahu, a fer marxa enrere.

El cap de l'executiu israelià ha ordenat al ministre de l'Habitatge que reconsideri la iniciativa i li ha recriminat haver engegat el projecte sense cap coordinació prèvia. Netanyahu, fervent defensor de l'expansió de l'ocupació israeliana als territoris ocupats, ha admès que els plans israelians provocaven una confrontació innecessària amb la comunitat internacional. El president palestí, Mahmud Abbas, va amenaçar de trencar el procés de pau si tirava endavant el projecte colonitzador israelià.

El mes passat, Peace Now va denunciar que Israel estava ampliant els assentaments per a colons malgrat la represa de les converses de pau amb l'Autoritat Nacional Palestina. Segons l'ONG israeliana, s'estaven construint uns 1.700 habitatges a Cisjordània.

Anar al contingut