Nens i col·lectius reivindiquen els drets dels infants als carrers que ha tallat Fundesplai amb motiu del Dia Mundial de la Infància
Nens i col·lectius reivindiquen els drets dels infants als carrers que ha tallat Fundesplai amb motiu del Dia Mundial de la Infància

Nens i col·lectius reivindiquen els drets a la infància durant la jornada del Dia Mundial de l'Infant

20 escoles i 37 esplais tallen els carrers i els omplen de jocs perquè hi puguin jugar més de 10.500 nens i nenes

RedaccióActualitzat

Uns 10.500 nens i nenes d'escoles i 'esplais' de Barcelona han participat en la campanya #Dretalleure promoguda per la Fundació Catalana de l'Esplai, Fundesplai, amb l'objectiu de reivindicar el dret al joc i a l'educació en el temps lliure. L'acte s'ha dut a terme aquest dijous amb motiu del Dia Mundial de la Infància, coincidint amb el 25è aniversari de l'aprovació de la convenció dels Drets de la Infància.

En total, 20 escoles i 37 esplais han tallat els carrers i els ha omplert de jocs perquè nens i nenes hi poguessin jugar. La finalitat ha estat reivindicar l'article 31 de la Convenció dels Drets de la Infància, que fa referència al dret al joc de la infància.

Altres actes pels drets dels infants

D'altra banda, una vintena d'edificis emblemàtics de Catalunya s'han il·luminat de color blau aquest dijous amb motiu també del Dia Mundial de la Infància. Alguns d'aquests edificis són les façanes dels ajuntaments de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, la Torre Agbar, la Font Màgica de Montjuïc, el Palau de la Virreina, l'Espai Jove Kesse de Tarragona o la Biblioteca Central Gabriel Ferrater de Sant Cugat del Vallès. La celebració d'aquesta efemèride s'allargarà fins al dissabte 22 de novembre, que Unicef conclourà amb un acte festiu al Parc d'Atraccions del Tibidabo.

Un altre reclam que s'ha dut a terme per la mateixa causa és l'audiovisual  "Veus dels nens en temps de crisi", coproduït per Unicef de Catalunya i el Casal dels Infants de Barcelona. L'argument es basa en l'opinió de diversos nens i adolescents de Santa Coloma de Gramenet sobre els drets dels nens i l'impacte de la crisi econòmica en els infants.

Malgrat els avenços que ha comportat la Convenció sobre els Drets del Nen (CDI), Unicef ha denunciat que actualment encara continuen morint 17.000 nens menors de cinc anys cada dia per causes que es poden evitar.

Anar al contingut