La caixa niu instal·lada a l'edifici Realia de l'Hospitalet, l'any 2013, quan van tenir les primeres cries (ACN)
La caixa niu instal·lada a l'edifici Realia de l'Hospitalet, l'any 2013, quan van tenir les primeres cries (ACN)
L'Hospitalet de Llobregat

Neixen tres cries de falcó pelegrí a la plaça Europa de l'Hospitalet de Llobregat

El 2008 es va iniciar un programa per reintroduir el falcó pelegrí a la ciutat i, des del 2013, la parella establerta a la Torre Realia ha criat deu pollets

Actualitzat

A finals del mes de març van néixer tres cries de falcó pelegrí dins la caixa niu que hi ha instal·lada a l'edifici Realia, de la Plaça Europa de l'Hospitalet de Llobregat. La caixa està situada al 23è pis de la façana exterior de la torre, i les cries són de la parella de falcons establerta en aquesta caixa, que des del 2013 ha criat deu pollets.

Fa pocs dies que les cries han aconseguit fer els primers vols, de manera que ara mateix es troben dispersos en diferents alçades de la torre. Abans de volar, i al cap d'un mes i mig de néixer, els pollets van sortir de la caixa niu per començar a caminar pel sortint, al voltant de l'edifici, obrint i tancant les ales per exercitar i reforçar la musculatura abans de llançar-se a volar.

L'any 2008, l'Hospitalet va iniciar el programa de reintroducció del falcó pelegrí per preservar la biodiversitat de la ciutat. El falcó ajuda a regular la població d'aus urbanes comensals -espècies que s'aprofiten dels excedents dels humans per alimentar-se-, com els coloms, responsables d'ocasionar problemes sanitaris, econòmics i ambientals a les persones, edificis i mobiliari urbà. A dia d'avui, a l'Hospitalet hi ha dues parelles adultes de falcons.

Anar al contingut