La cria de girafa que ha nascut al Zoo de Barcelona
La cria de girafa que ha nascut al Zoo de Barcelona
Barcelona

Neix una girafa en perill d'extinció al Zoo de Barcelona

És un mascle, va néixer el 13 de juliol i es troba en bon estat de salut

RedaccióActualitzat

El Zoo de Barcelona té un nou habitant. És una girafa de la subespècie "rothschildi", classificada en perill d'extinció per la Unió Internacional per la Conservació de la Natura (UICN). És un mascle, va néixer el 13 de juliol amb total normalitat i es troba en bon estat de salut.

La cria encara no té nom i l'hauran d'escollir, com ja és habitual, els veïns de Barcelona per concurs popular. Després d'estar uns primers dies sola amb la mare, la girafa ja s'ha començat a relacionar amb la segona femella adulta del zoo i a tenir contacte visual amb el pare.

Una espècie amenaçada amb només 2.500 exemplars en llibertat

Aquesta subespècie de girafes està amenaçada en els seus llocs d'origen, ja que només en queden 2.500 exemplars en llibertat, i en grups molt fragmentats, a Uganda i Kènia. En parcs zoològics, per la seva banda, només se n'hi mantenen uns 500 exemplars. Per això el zoo qualifica de rellevant el naixement d'aquesta cria pel que fa a la conservació de l'espècie.

La girafa ha nascut a les noves instal·lacions de les girafes del Zoo, dins del complex de la Sabana Saheliana, on també viuen els elefants i els lleons, entre d'altres espècies.

 

Anar al contingut