Barcelona

Neix un nou servei per atendre infants fora de l'horari escolar en dies puntuals

Onze municipis catalans estrenaran un nou servei a partir de l'octubre per tal de facilitar als pares la conciliació de les vides laboral i familiar. Es tracta d'una mena de guarderies puntuals, que acolliran els infants menors de 3 anys un màxim de 3 hores seguides fora de l'horari escolar i 2 dies a la setmana. El nou servei porta per nom "Minuts menuts", costarà un euro cada hora i no es reservaran places, perquè s'entén que és un servei ocasional, per donar resposta a imprevistos i a gestions que els pares han de fer sense els fills. El servei es posarà en marxa de manera experimental, segons ha anunciat la consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila.

Actualitzat
El nou servei utilitzarà els espais ja habilitats per atendre la mainada de fins a 3 anys. L'horari d'obertura serà de dilluns a divendres entre les 12 i les 2 del migdia i les 5 i les 8 de la tarda. La consellera ha explicat que els horaris es podran flexibilitzar, en funció de les necessitats de cada municipi.

Carme Cadpevila ha assegurat que l'objectiu del nou servei és oferir "un respir" a les famílies amb fills petits. Tot i això, la secretària de Polítiques Familiars i Drets de Ciutadania, Carme Porta, ha avisat que "no és una guarderia alternativa" sinó un "espai lúdic" per ajudar les famílies.

Els pares hauran de pagar un euro per cada hora d'ús del servei i també s'hauran de fer càrrec del menjar i tot el que necessitin els més petits, com bolquers o roba per canviar-los.

La prova pilot començarà en 11 àrees: Castellvell del Camp, Reus, el Vendrell, Celrà, Esplugues de Llobregat, Manlleu, Sabadell, Terrassa, Vilanova i la Geltrú, la Seu d'Urgell i també a les instal·lacions del Consell Comarcal del Pallars Jussà.

A més d'aquests 11 espais, a finals d'any es podria arribar als 23 municipis, perquè hi ha 5 Ajuntaments que podrien afegir-se a la llista ara, i 7 més que ho estan valorant.

El "Minuts menuts" compta amb el finançament del 50% del Ministeri de Treball i Afers Socials i l'altra meitat se la reparteixen a parts iguals els ajuntaments i la Conselleria.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut