Roger Montañola i Antoni Fernández Teixidó, entre d'altres, a la presentació de Lliures (ACN)
Roger Montañola i Antoni Fernández Teixidó, entre d'altres, a la presentació de Lliures (ACN)
Barcelona

Neix Lliures, un moviment liberal que vol acabar amb la "tensió" del procés i recuperar la "cultura del pacte"

Impulsat per l'exportaveu d'Unió al Parlament Roger Montañola i l'exdirigent de CDC Antoni Fernández Teixidó, el moviment retreu al govern de la Generalitat que "faci la gara-gara" a la CUP

Actualitzat

L'organització Lliures s'ha presentat aquest dimecres com un moviment liberal amb voluntat d'arribar a ser un partit polític i, fins i tot, convertir-se en "força de govern". Impulsat per l'exportaveu d'Unió al Parlament Roger Montañola i l'exdirigent de CDC Antoni Fernández Teixidó, Lliures neix amb la voluntat de combatre els "populismes de dretes i esquerres", acabar amb la "tensió" del procés sobiranista i recuperar la "cultura de pacte i entesa cordial que permeti més estabilitat política".

Fernández Teixidó ha subratllat que Lliures "és un moviment polític que té aspiració de ser un partit polític si hi ha el suport, l'energia, el finançament i la capacitat de combat". L'exdirigent convergent ha asseyalat que un home "sensat" com el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, sap que és "molt difícil" el referèndum unilateral i que tot acabarà en "unes eleccions constituents anticipades el 2017". "No hi ha un altre camí", ha considerat l'exdiputat, que ha avisat que "prendrem mal" amb el procés sobiranista, tot i considerar el dret a decidir com una reclamació "digna".

D'altra banda, un altre dels impulsors, el democratacristià Roger Montañola, ha advertit que la situació de Catalunya "comença a ser insostenible", per "la tensió, la política de trinxeres i les proclames" de l'independentisme. L'exportaveu d'Unió al Parlament ha defensat que "no hi ha un únic catalanisme" i ha retret al govern de la Generalitat que "faci la gara-gara" a la CUP.

"Conscients de les dificultats que hi ha, venim a dir que ja n'hi ha prou i que no estem d'acord amb què, per no combregar amb les idees del govern de Catalunya, hàgim de renunciar a ser catalans"

En l'acte hi han intervingut Eugènia España, com a representant dels joves, i Remei Gómez, que forma part del grup promotor de l'organització. Entre el públic que ha omplert l'auditori Axa de Barcelona hi havia el president de la patronal Pimec, Josep González, i el democratacristià Joan Josep Isern, exdirector de Trànsit quan Ramon Espadaler era conseller d'Interior.

Anar al contingut