La nova companyia del grup IAG que oferirà vols transoceànics es dirà Level
El Prat

Neix Level, una "low cost" de vols transoceànics amb vols des del Prat

Barcelona tindrà vols de baix cost que enllaçaran amb Los Angeles, San Francisco, Buenos Aires i Punta Cana a partir del juny

RedaccióActualitzat

El grup IAG ha presentat aquest matí una nova companyia de vols transoceànics directes de baix cost. Es dirà "Level" i oferirà vols que enllaçaran l'aeroport del Prat amb Los Angeles, San Francisco (Oakland), Buenos Aires i Punta Cana.

El grup aeri IAG, format per Iberia, British, Vueling i Aer Lingus, pretén ser una competència directa per a Norwegian, que també a partir del juny oferirà vols de Barcelona a Los Angeles, San Francisco, Nova York i Miami. Seran els primers vols de baix cost intercontinentals a Espanya.

Barcelona és la primera ciutat des d'on operarà Level, però la nova companyia té previst expandir-se a altres ciutats europees.

Level operarà amb dos avions Airbus A330. Cada aparell oferirà 293 seients en classe turista i 21 en Premium. En un primer moment els vols els operaran pilots i tripulants de cabina d'Iberia. En els pròxims mesos la nova companyia preveu crear 250 llocs de treball.

La fórmula amb la qual IAG es llançarà al segment dels vols "low cost" de llarga distància des del Prat l'ha donat a conèixer el conseller delegat del grup, Willie Walsh, en una roda de premsa a Barcelona.

Walsh  ha dit que la nova companyia tindrà "un enfocament elegant i modern, a preus encara més assequibles". Com a exemple ha assegurat que es podrà creuar l'Atlàntic "per només 99 euros per trajecte".

Llarga distància i pont aeri

Iberia ha firmat un acord fa poc amb els seus pilots i amb quatre dels sindicats de tripulants de cabina que modifica el conveni actual. Amb aquestes modificacions, l'aerolínia espanyola podria desenvolupar aquests vols per a una altra marca comercial com ara Level.

Amb aquest projecte, IAG reforçarà amb vols de llarga distància la seva oferta de "low cost" al Prat, on a més Iberia i Vueling uniran forces per a un renovat pont aeri entre Madrid i Barcelona a partir del juliol.

Vueling, una companyia fundada el 2004, és actualment líder a l'aeroport del Prat, on cobreix una xarxa de més de 130 ciutats a Europa, l'Orient Mitjà i Àfrica, amb una flota de 90 avions.

 

 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut