La flor de zínnia, la primera que ha nascut a l'espai (Scott Kelly)
La flor de zínnia, la primera que ha nascut a l'espai (Scott Kelly)

Neix la primera flor a l'espai

És una flor de zínnia i forma part d'un programa espacial per cultivar aliments a l'espai per a tripulacions de futures missions

RedaccióActualitzat

Les flors de zínnia, o clavell de paper, comencen a créixer a l'Estació Espacial Internacional.

L'anunci l'ha fet per Twitter l'astronauta Scott Kelly:

 


Això ha estat possible gràcies a un sistema de creixement de plantes anomenat Veggie. Veggie és una petita cambra que proporciona llum i nutrients a les plantes, una mena de jardí en òrbita. Amb aquest sistema, la tripulació de l'Estació ja havien fet créixer enciams.

 

Però, ara, amb les zínnies han aconseguit una victòria més gran. Cultivar una planta amb flor és més difícil que cultivar-ne una com l'enciam. I comprendre com creixen les plantes amb flors en microgravetat servirà per cultivar altres plantes amb flors comestibles, com ara els tomàquets.

El sistema Veggie forma part d'un programa espacial més ampli que vol aconseguir cultivar aliments a l'espai per facilitar l'alimentació de les tripulacions en missions de llarga durada.

Va ser  a mitjans de novembre de l'any passat quan l'astronauta de la NASA Kjell Lindgrem va activar el Veggie amb les llavors de zínnia. Durant 60 dies, Lindgrem ha intercanviat llums led de color vermell, blau i verd i ha activat el sistema d'aigua i nutrients. Durant el cicle de creixement, els llums han estat 10 hores encesos i 14 hores apagats per estimular les plantes. 

 

Els investigadors esperen reunir dades sobre la germinació de les llavors, el problemes amb el pol·len i altres variables de cultivar plantes en òrbita. S'espera que el 2017 ja es puguin cultivar tomàquets a l'Estació Espacial Internacional.

 

Anar al contingut