Esperanza, la filla d'un dels miners atrapats. (Foto: Reuters)
Esperanza, la filla d'un dels miners atrapats. (Foto: Reuters)
Santiago de Xile

Neix Esperanza, la filla d'un dels miners xilens atrapats a 700 metres sota terra

Un dels 33 miners que des del 5 d'agost es troben atrapats a 700 metres de profunditat al jaciment de San José, al nord de Xile, ha estat pare. La nena, que es diu Esperanza, el mateix nom amb què els familiars dels miners van batejar el campament que s'ha muntat a l'exterior de la mina, encara no ha pogut conèixer el seu pare, però l'orgullós pare sí que ha pogut veure la seva filla. I és que el seu germà va gravar el part i gràcies a la fibra òptica que van instal·lar els experts el miner ha pogut veure les imatges.

Actualitzat
Ariel Picona "va plorar i es va commoure quan va veure les imatges" de la seva filla Esperanza, segons ha explicat el seu germà Cristian, que s'ha mostrat convençut que la notícia suposa "una alegria per al seu pare i per als seus companys". Tot i que els familiars del miner admeten que "és una pena perquè la nena no podrà estar amb el seu pare", consideren que també és com "una llumeta que ens dóna a tots esperança, com diu el seu nom".

Les màquines perforadores que han de treure els 33 miners de sota terra continuen treballant i estan a prop d'arribar als 300 metres de profunditat.


Anar al contingut